МОНС: У суботу на Јутјубу Новогодишњи гала концерт Војвођанског симфонијског оркестра

У наставку Онлајн концерата Музичке омладине Новог Сада у суботу 2. маја  2020, у 20,00 часова на Јутрјуб каналу  биће емитован прошлогодишњи Новогодишњи гала концерт који је одржан у Српском народном позоришту.
Novogodišnji gala koncert u Srpskom narodnom pozorištu  Foto: Muzičke omladine Novog Sada
Фото: Новогодишњи гала концерт у Српском народном позоришту  Фото: Музичке омладине Новог Сада

„La Vie En Rose“ Myrtill Micheller & Vojvođanski simfonijski orkestar. Диригент је Џијан Емин, гост програма: Kőrösi István, глумац Новосадског позоришта – Ујвидеки  Сзинхаз

„Креирање и организовање новогодишњих гала концерата једна је од бројних активности Музичке омладине Новог Сада“, кажу из МОНС-у и додају да је њихов дугогодишњи и омиљени партнер на овим програмима и  Војвођански симфонијски оркестар.

„Много заједничких концерата је иза нас, па тако и ових креираних у складу са свечаном и радосном атмосфером уочи Нове године, када се трудимо да нашим посетиоцима, сада већ дуги низ година, приредимо квалитетне и атрактивне програме, као и да доведемо занимљиве и угледне солисте. Да у томе успевамо говоре пуне дворане и често унапред расподати ови концерти. У томе свакако има удела и нешто популарнији репертоар и широки распон музичких праваца који су заступљени на гала концертима. Поред класике чуло се у досадашњим програмима и филмске и cross over музике, џеза, попа, а последњи пут, 22. децембра 2019. године у Српском народном позоришту, и француских шансона, поручују из Музичке омладине. „Баш због тога је „Ла Вие Ен Росе“ био назив овог програма где су се нашле и чувене, незаборавне мелодије Едит Пјаф, Мишела Леграна и Жака Брела, а у фантастичном извођењу вишеструко награђиване џез певачица из Мађарске Миртил и нашег Војвођанског симфонијског оркестар. Специјалне аранжмане за глас и оркестар направио је угледни македонски уметник Џијан Емин, који је и дириговао концертом“ кажу у МОНС-у.

Емитовање концерта остварује се у сарадњи с Радио-телевизијом Војводине, а реализује се у оквиру пројекта / акције I OVO CE PROCI.

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести