Музички удар носталгије: Нови албум Габи Новак

ЗАГРЕБ: Да је поживео, Арсен Дедић (Шибеник, 28. јул 1938 - Загреб, 17. август 2015) би у недељу прославио 81. рођендан, а његовој ће Габи Новак, с којом је у браку провео 42 године, на тај дан изаћи нови студијски албум “Измијешане боје”.
gabi novak
Фото: Youtube Printscreen

На њему ће се наћи многе необјављене песме, ауторка већине је управо Габи, а назив је добио по једној коју је осамдесеттрогодишња певачица отпевала пре две године на Загребачком фестивалу. Ипак, признаје, шта год да ради, немогуће јој је не мислити на Арсена и шта би он о томе рекао:

Мој је Арсен био слојевит, специфична особа по много чему, даровит, духовит и пре свега велики визионар, испричала је Габи уочи изласка албума.

Када данас гледам, додала је, две песме које је својевремено написао за Ђорђа Новковића, Нада и Храбри људи, сетим се у како смо лепом времену живели.

Али Арсен је био изван сваке категорије и тачно је знао проценити када ће доћи време да те песме засјају у правом свјетлу. И сад су то две најтраженије песме на мом репертоару, казала је Габи.

М. С.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести