Музику Филхармоније слуша 400 станара на 17 спратова у 156 станова

БЕОГРАД: Прва зграда која се придружила акцији Београдске филхармоније „Музика свуда“ налази се на адреси Булевара деспота Стефана 68б где у музици ужива више од 400 станара, на 17 спратова, у 156 станова, објавили су из ове културне установе.
bg filharmonija
Фото: Tanjug (Z. Žestić, arhiva)

Уз мото „Ако не можемо ми на концерт, може концерт код нас“, станари уживају у Моцартовим композицијама захваљујући акцији БФ и иницијативи управе ове стамбене заједнице.

У самом улазу зграде слуша се репертоар који је оркестар БФ снимио и извео на концертима у својој сали, те је тако искоришћен уређај у улазном холу те зграде преко кога се емитује филхармонијски концерт.

“Уживају сви станари, неки чак стоје у улазном холу да би одслушали нумеру до краја, а поштар каже да сврати до наше зграде чак и ако нема рачуна, само да ужива у музици”, каже управница зграде Биљана Вукосављевић.

Београдска филхармонија је постигла свој циљ и приближила класичну музику не само њеним познаваоцима, већ и суграђанима који слушају другу врсту музике.

“У време које уопште није лако, тренутак опуштања уз дивну музику, макар и у згради, свакоме прија и ово је одлична прилика за све да се организују и уз сјајну подршку људи из БФ музиком оплемене своје канцеларије, фирме, стамбене улазе”, закључила је Вукосављевићева.

Кроз иницијативу „Музика свуда“ снимљене концерте БФ је чуло више од 250.000 људи током вожње у КарГо возилима, а у преко 200 различитих пословница и исто толико продавница широм Србије, по неколико сати дневно се такође слушају филхармонијски концерти.

Уз пример иницијативе као што је та стамбена заједница, филхармонијска порука да је Музика свуда, стигла је тачно где треба, у намери да оплемени свакодновеницу и шири позитивну енергију у овим турбулентним и суровим временима за све, посебно и за уметност.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести