Награда Накси Звезда уручена Здравку Чолићу

БЕОГРАД: Музички великан, кога воле све генерације, Здравко Чолић примио је најзначајнију радијску награду код нас - Накси Звезду за сва времена, која сведочи о његовој непролазности и популарности широм бивше Југославије, саопштили су из Накси радиа.
colic
Фото: TANJUG/ FOTO NAXI RADIO/ nr

Од како се додељује, награда "Накси Звезда" синоним је за највеће музичке звезде и ствараоце чији рад је обележио претходну годину.

Са жељом да инспирише и подстакне, Наџи радио је 2011. године установио награду за песму године, која је 2018. године прерасла у "Накси Звезду" - једину радијску награду у региону. Признање се додељује у више категорија, а признање Накси звезда за сва времена говори о безвременском значају појединаца, чији је свеукупни рад постао део наслеђа генерација.

Када је Здравко Чолић у питању, ово признање долази у тренутку када се у историју домаће музике уписао као први извођач са ових простора који је одржао шест узастопних концерата у Арени у Београду.

Песме Здравка Чолића чине саму срж домаћих радио станица, а он сам каже да је радио најважнији за певаче.

"Радио је за певаче најважнији медији. Када те радио "заврти", то је јако важно. Ако вас радио пушта, онда можете да се надате и даљим успесима у каријери" истакао је Чолић.

Када је у питању награда "Накси звезда за сва времена", Здравко истиче да га награде увек мотивишу, али да му је ова посебно драга јер га асоцира на почетке и подсећа га на прве фестивале и наступе.

"Ово је награда која се тиче целе моје каријере. Срећан сам стварно! Овакво признање те још више обавезује. Добијајући ову награду присећам се и подсећам почетака своје каријере, првих фестивала, првих плоча...Хвала вам пуно за ову награду. Свако признање инспирише, посебно ако знам да долази од публике - каже Чолић.

"Ова награда сасвим сигурно заслужено иде у руке човеку, који је саставни део Накси радија. Његове песме слушамо у сваком сату, радујемо се када га видимо, увек идемо на његове концерте и истински га обожавамо. Сигурна сам да је, на овај начин, испуњена и жеља слушалаца да овим најзначајнијим признањем наградимо Здравка Чолића - истакла је Маја Раковић, власница и главна и одговорна уредница Накси радија.

Здравко Чолић је несумњиво синоним за трајање и највећу популарност која се може достићи на нашим просторима.

Објавио је петнаест албума, први је који је одржао чак три концерта на "Маракани". У лето 2011. године одржао је концерт на Ушћу пред више од 100,000 људи, а Арену у Београду је распродато девет пута.

До овог броја распродатих концерата у Арени дошао је крајем 2019. године, када је на овом месту наступио чак шест пута за редом.

Због овога су га слушаоци Накси радија наградили и признањем "Накси Звезда за концерт године".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести