Након што је првобитно отказана, „Рок опера” ипак на Фестивалу пива 

Организатори београдског Бир фест потрудили су се да музички спектакл „Рок опера”, на којем Оркестар Опере Српског народног позоришта и Новосадски биг бенд под управом Федора Вртачника изводе антологијске хитове група Квин, Лед цепелин, АЦ-ДЦ... ипак буде део „празника пива”, и то на његом затварању, у понедељак, 19. августа.
rok opera
Фото: Youtube Printscreen

Подсетимо, концертни програм, првобитно планиран за 14. август, због лошег је времена отказан, али с идејом да се цео помери на крај фестивала. Међутим, појавио се проблем са усклађивањем обавеза чланова оперског хора СНП-а, који су део „Рок опере”, будући да ансамбл нашег најстаријег националног театра управо 19. августа гостује у Требињу.

На крају је СНП-у и НББ-у као нови термин за наступ на Ушћу понуђен 29. август, наравно не у оквиру Бир феста већ друге туристичке манифестације које ће у то време бити одржавана. Али када је постало јасно да ни хедлајнер Бир феста, легендарни гитариста „Смитса” Yони Мара, који је требало да у среду наступи након „Рок опере”, неће моћи да још четири дана остане у Београду, озбиљно се утањио програм завршне вечери.

Стога организатори, како је потврђено „Дневнику” у НББ, нису жалили труда да се у понедељак ипак на Ушћу нађе и стотинак музичара из Оркестра Опере Српског народног позоришта и Новосадског биг бенда, уз њихове госте Јелену Гавриловић, Драгану Келер, Данку Адамов, Зорана Шандорова, Матију Занату и Николу Милића. И тако је јуче преломљено да се на свечаном затварање Бир феста упркос свим потешкоћама чују и „Smoke on the Water”, „Aquarius”, „We Will Rock You”, „Another Brick on the Wall”, „Stairway to Heaven”...     

М. С.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести