Немања Радуловић 4. фербруара на сцени Коларца

БЕОГРАД: Коларчева задужбина и МТС Србије прослављају 86 година Велике дворане 4. фебруара концертом из циклуса Коларац твој свет музике на којем ће наступити Немања Радуловић са својим оркестром Доубле Сенс.
radulovic, tanjug kolarac
Фото: Немања Радуловић, фото: Танјуг/Коларац

Прослављени виолиниста Немања Радуловић (32) који гради изузетно успешну међународну каријеру, традиционално наступа 4. фебруара на Дан Велике дворане која је отворена 1932. године.
Немања ће на овом концерту наступити заједно са својим дугогодишњим сарадницима и пријатељима са којима дели сцену - оркестром Доубле Сенс и са којима прославља 10 година заједничког музицирања.
У првом делу концерта, Немања ће наступити са појединим члановима оркестра као солистима у делима Халворсена (Пасакаља са Драганом Ђорђевићем на виолончелу) и Вивалдија (концерти за 4 и 2 виолине са Тијаном и Ксенијом Милошевић и Гијомом Фонтанрозом). 
У другом делу концерта публици на Коларцу ће представити дела Бартока, Шостаковича, Дворжака, као и Шехерезаду Римског Корсакова у аранжману Александра Седлара.
Изузетно популаран у нашој средини, Немања увек са радошћу прихвата позив Коларчеве задужбине да наступи у њиховој организацији. Концерт који су заједно реализовали у Студенстком парку 2015. године проглашен је концертом године, а том спектаклу је присуствовало око 5.000 посетилаца.
Немања је рођен у Нишу, школовао се у Београду и Француској. Својим виртуозним музицирањем и авантуристичким програмима осваја свет класичне музике.
Има ексклузиван уговор са дискографском кућом Дојче грамофон. 
Последњи компакт диск који је објавио за ову кућу, са делима Чајковског, ниже успехе један за другим одличним критикама, као и првим позицијама на топ листама најпродаванијих издања. Један део овог компакт диска је сниман током 2017. године у Великој дворани Коларчеве задужбине.
За Немањине концерте увек влада велико интересовање па је заказан и додатни концерт 5. фебруара. За оба концерта су улазнице продате за једно пре подне. 
Да би изашли у сусрет великом броју заинтересованих, у договору са извођачима организатори ће поставити и додатна седишта на позорници, а те улазнице ће бити у продаји од понедељка 22. јануара 2018.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести