Немања Радуловић и БФ одушевили публику у Коларцу

БЕОГРАД: Концерт Београдске филхармоније под управом диригента Данијела Рајскина са виолинистом Немањом Радуловићем у Коларцу претворио је вечерас Београд у европску престоницу класичне музике.
nemanja radulovic
Фото: Youtube Printscreen

Баш као и у европским метрополама, улазнице за овај прворазредни музички догађај плануле су за пола сата, а преко онлајн система за мање од четири минута.

Немања Радуловић је омиљени виолиниста поштовалаца класичне музике широм света и тај статус вечерас је оправдао на позорници Коларца.

Извођење једног од најчувенијих дела класичне музике свих времена "Концерта за виолину и оркестар у Д-дуру" Чајковског била је тачка поновног сусрета Радуловића и Рајскина.

Праћен изузетним музичарима Београдске филхармоније, Радуловић је показао виртуозност пред београдском публиком која га је наградила френетичним овацијама.

У бису који је уследио, Радуловић је претворио Коларац у џез позорницу.

Заједно са контрабасистом Београдске филхармоније Бобаном Стошићем импровизовао је композицију која је настала тог тренутка.

Вечерашњи концерт несумњив је доказ да је Београдксој филхармонији потребна велика дворана у којој би могла са врхунским уметницима да органзиује прворазредне културне догађаје.

Вечерашњем концерту присуствовала је и председница Владе Ана Брнабић, као и министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести