Немања Радуловић у петак у Синагоги

Бунтовнички изглед и виртуозност с којом изводи дела од барока до композитора данашњице у савршеној су хармонији, тако да су његови наступи од Париза до Москве распродати месецима унапред - уосталом, и карте за вечерашњи концерт у новосадској Синагоги плануле су за свега два сата.
nemanja radulovic
Фото: Youtube Printscreen

Немања Радуловић, „вештац на виолини”, како га је својевремено назвао један одушевљени музички критичар, после више од пет година поново ће свирати пред овдашњом публиком, овога пута са својим ансамблом “Дабл сенс”, а изводиће композиција Баха, Вивалдија, Дворжака, Брамса и Шостаковича.

– Наша идеја је од самог почетка била да приближимо уметничку музику широј публици, јер смо свесни тога да класику прате у већини они нешто старији, као и да сами концерти нису медијски пропраћени као, рецимо, наступи рок звезда – открива нам Немања Радуловић. – И стога нам је пало на памет да ту устаљену шему пробамо мало да променимо и резултат је ова мала породица која свира класику на свој, помало разбарушен начин. А с обзиром на то да сви волимо и рок и друге музичке жанрове, желели смо да такве наше аранжмане прати и мало опуштенији приступ и наступ, при чему и ми и публика уживамо у потпуности. 

        М. С.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести