НИЛ ЈАНГ НАЈАВИО БОЈКОТ ПЛАТФОРМЕ X Канадски певач ПРОЗВАО МАСКА због „понављања гнусних антисемитских лажи“

ОТАВА: Канадски певач и текстописац Нил Јанг објавио је да ће бојкотовати друштвену мрежу X након што је њен власник Илон Маск подржао објаву у којој се оптужују јеврејске заједнице за „дијалектичку мржњу према белцима“.
Nil Jang, muzičar Foto: Youtube/prinscreen
Фото: Youtube Printscreen

Прекидамо сваку употребу X коју можемо да контролишемо. Из разлога који би требало да буду очигледни најбогатијем човеку на Земљи, предузимамо ову акцију против његове компаније, објавио је музичар на својој веб страници.

Он је поделио слику Маска са натписом: „Тесла треба да вијори заставе љубави, а не мржње“.

Бела кућа такође је раније осудила Маска због ''понављања гнусних антисемитских лажи'' на друштвеној мрежи X, и поручила да је реч о ''ужасном промовисању антисемитске и расистичке мржње'' супротне вредностима за које се Американци залажу.

Маск је прошле недеље изазвао оштре реакције објављујући твитове у којима је одговорио на поруке другог корисника који је лажно оптужио Јевреје да наводно ''шире мржњу према белцима''.

Маск је конкретно на ту објаву одговрио речима: ''Ви заправо говорите истину''.

Неприхватљиво је понављати ужасну лаж која је одговорна за најфаталнији акт антисемитизма у америчкој историји, а камоли месец дана након најсмртоноснијег дана за Јевреје од Холокауса, рекао је портпарол Беле куће Ендрју Бејтс у одговору на Маскову објаву.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести