НОВА ИМЕНА АРСЕНАЛ ФЕСТА 2024: Nouvelle Vague, Јарболи, Партибрејкерс...

БЕОГРАД: Чувени француски састав Nouvelle Vague наступиће на Main stage-у Арсенал феста 2024. у простору Кнежевог арсенала у Крагујевцу друге фестивалске вечери, 28. јуна, саопштикли су из организације фестивала.
Arsenal fest
Фото: Tanjug

Група чији назив на матерњем језику значи "нови талас" постоји од 2003. Публика у Србији их годинама уназад сјајно прихвата на концертима, а сада ће се и посетиоци у срцу Шумадије препустити, потпуно прикладно, правим летњим, атмосферичним обрадама песама "Girls On Film" (Дуран Дуран), "People Are People" (Depeche Mode), "Only You" (Yazoo), "Shout" (Tears For Fears)...

Богатом списку међународних звезда 14. Арсенал феста придружује се и Норвежанин Sivert Høyem, 29. јуна на Гардену.

Некадашњи певач алтернативног бенда Мадругада се, по распаду групе 2007, посветио соло каријери.

У Крагујевцу ће наступити у склопу турнеје на којој промовише албум "On an Island", објављен крајем јануара.

Главном сценом ће уводне вечери 27. јуна одјекивати глас Зорана Костића Цанета и моћни рифови Небојше Антонијевића Антона, јер на Арсенал поново стижу Партибрејкерс.

Другачију енергију ће на истој бини дан касније, 28. јуна, донети репер из Мајамија Lil Pump, најпознатији по песми "Gucci Ganг" која се 2017. године нашла на трећем месту Billboard Hot 100 листе.

На Гарден 27. јуна стиже жанровски разнородни и све популарнији крушевачки бенд Кени није мртав, култни Јарболи који обележавају 25 година од објављивања албума "Добродошли", као и загребачки Свемирко.

Контроверзна Мими Мерцедез заталасаће Заставину башту 28. јуна. Подсетимо, прве фестивалске вечери у Крагујевац долази планетарна холивудска звезда Кијану Ривс са својим бендом Догстар, као и Asian Dub Foundation.

Здравко Чолић ће са симфонијским оркестром наступити 29.06, као и британски Circa Waves и панк-рок ветерани Гоблини.

Потврђени су и наступи краљице бас гитаре Nick West, и регионално популарних имена као што су Лету штуке, Војко В и Ритам нереда.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести