Новосадски џез фестивал онлајн од 12. до 14. новембра

НОВИ САД: Новосадски џез фестивал по 22. пут биће одржан у новом облику, односно онлајн, услед и даље актуелне пандемије, тако да ће програми без публике моћи да се прате на Јутјуб  каналу Културног центра Новог Сада и Фејсбук страници фестивала од 12. до 14. новембра, најавили су из дирекције ове музичке смотре.
Novosadski džez festival Foto: Kulturni centar Novog Sada  
Фото: Новосадски џез фестивал Фото: Културни центар Новог Сада

Концертни програм који чине велика имена српског џеза биће одржан у КЦ Новог Сада, на месту где је одржано и прво издање овог фестивала.

Прве вечери концертног програма, у четвртак, 12. новембра биће уприличени преноси концерата Биг Бенда РТС-а од 20 часова, затим познатог женског састава МИНГ од 21х и Трил сикинг полyмерс од 22 часа.

Другог дана фестивала, из својих домова љубитељи џеза могу да испрате наступе састава “Драма квартет”, “Курина трио” и “Милош Бранисављевић квартет”, а последњег дана 14. новембра, наступиће Иван Швагер и Амбире банд, Виктор Тумбас и Симе.

У корак са бројним светским манифестацијама, концертима и фестивалима, због тешке пандемије корона вируса, музички програм се одвија на интернету, што управо чине и други фестивали широм света, да не буду комплетно отказивање свих догађаја.

Уводни садржај фестивала биће у знаку музичких радионица, од 9. до 13. новембра, за ограничен број људи, да би се све мере испоштовале.

Тај сегмент фестивала одвијаће се у клубу “Трибина младих” КЦ Новог Сада и у културној станици Свилара.

Од пратећих садржаја занимљива ће бити и изложба џез фотографија „Светлописи једног музичара: џез приче“ фотографа Мирослава Мајсторовића.

Сада ће први пут у историји фестивала концерте имати прилику да прате љубитељи џез музике са свих страна света, захваљујући формату онлајн.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести