Новосадски џез фестивал по 23. пут од 25. до 28. новембра

НОВИ САД: Новосадски џез фестивал у 23. издању враћа се уживању у џез музици уживо, од 25. до 28. новембра у Малој сали, на сцени "Пера Добриновић" Српског народног позоришта (СНП).
s
Фото: Youtube Printscreen

Овогодишњи џез фестивал, након прошлогодишњег онлајн издања због пандемије, представиће неке од најпопуларнијих састава из Србије, Босне и Хецеговине, Хрватске, Словеније и Мађарске.

Радионице, уводни садржаји фестивала, биће одржане од 22. до 27. новембра на четири локације.

У питању су разне музичке радионице, као и изложба фотографија у различитим просторима - Културни центар Новог Сада, Културна станица Млин, музичка школа „Исидор Бајић“ и СНП.

Радионице су припремила нека од највећих имена домаће џез сцене - Васил Хаџиманов, Иван Илић и Игор Молнар, а 25. новембра у СНП-у ће бити постављена изложба фотографија Владимира Величковића.

Прве вечери концертног програма наступиће “Модерн арт oркестра” из Будимпеште и састав из Новог Сада - “Акшани проџект”.

Другог дана ће свирати два састава - Бојан Цветковић квартет и Лана Јањанин квартет.

У суботу, 27. новембра из Љубљане, Новог Сада, Београда и Суботице у СНП стиже бенд “Супер сакс 4”, док ће одмах иза њих бити концерт љубљанске групе “Тео колори & Моменто Цигано”, један је од водећих џез састава Европе.

Бенд “Супер сакс 4” приредиће публици снажну џез атмосферу уз вишеструко награђиване саксофонисте региона - Јасна Јовићевић, Адам Клем, Габор Банфорд и Макс Кочетов.

Овогодишњи Новосадски џез фестивал затварају 28. новембра Синан Алимановић квартет из Сарајева, Беча и Загреба и Ненад Василић трио из Београда.

Наведени Трио има специфичну фузију европског џеза и импровизоване музике, обојене мелодијама и ритмовима из богатог наслеђа балканског фолклора

Наступали су на Олимпијским играма у Лондону 2012. године, са пројектом “Река”, са певачицом Амиром Медуњанин и музичарима из југоисточне Европе.

Како је публика Новосадског џез фестивала навикла, специјална посластица биће традиционални џем сешн у Позоришном клубу “Трема” сваке вечери након концертног програма, од 22.30 сати који ће уприличити “Хаус бенд”.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести