Новосадски састав „The Howlite” објавио албум „Persistence”

Састав “ The Howlite” - Предраг Окиљевић, саксофон, Дуња Црњански, клавир, Марко Чурчић, бас гитара и електроника, објавио је албум под називом „Persistence „, који је доступан на интернету на адреси thehowlite.bandcamp.com.
omot albuma
Фото: Printscreen

Чланови овог састава стварају музику “која представља пресек њихових афинитета и искустава (џез, слободна импровизација, класична и савремена музика). Кроз импровизацију са медитативним елементима истражују какав материјал настаје када начин рада није оптерећен покушајима укалупљивања у један жанр. Дух слободне импровизације и џеза огледа се у форми, амбијенту и садржају који настаје у тренутку, а у интеракцији извођача ови стилови дају неухватљив израз”.

Овај албум издала је новосадска кућа “Хорз”, а снимљен је у Галерији Матице српске, у октобру 2020. Снимак и микс направио је Сава Ботић, а дизајн омота Јелена Васиљевић.

- Албум је тренутно на бендкемпу (издавачкој интернет платформи за објављивање и дељење аллбума), а ускоро ће бити доступан у облику разгледнице са QR кодом, који води ка сајтовима са стримовање албума. Због тренутне епидемиолошке ситуације, промоција албума биће одржана када се за то стекну услови – напомиње за наш лист Дуња Црњански.

Издавање албума подржали су Сокој и Управа за културу града Новог Сада. 

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести