Новосадско музичко лето од 1. до 6. септембра

Фестивал у Синагоги отвара Зрењанинска филхармонија са солисткињом Мирном Радуловић, а програм је саткан од избора из корпуса највећих филмских музичких хитова
Trio Majamisty nastupa 2. septembra u Sinagogi  Foto: Olja Radmanović
Фото: Трио Мајамистy наступа 2. септембра у Синагоги  Фото: Оља Радмановић

Новосадско музичко лето биће ове године одржано од 1. до 6. септембра, наравно у складу са новим препорукама и мерама здравствене заштите, које је прописао Кризни штаб за сузбијање ковид-19, потврђено је „Дневнику” у Музичкој омладини Новог Сада.

Фестивал у Синагоги отвара Зрењанинска филхармонија са солисткињом Мирном Радуловић, а програм је саткан од избора из корпуса највећих филмских музичких хитова. Већ следеће вечери наступају пијанисткиња Маја Алвановић, котрабасиста Ервин Мелва и бубњар Лав Ковач, окупљени у Мајамисти триу, који ће промовисати свој албум „Organic”. Након дана паузе, у петак, 4. септембра, на сцену у Синагоги изаћи ће стари знанци новосадске публике, оркестар Александра Дујина и вокална солисткиња Невена Рељин, да би „грозница суботње вечери” била резервисана за легендарни састав Ођила.

Част да одјави овогодишњи фестивал припала је Новосадском биг бенду под управом Федора Вртачника, који ће, са вокалним солистима Бојаном Стаменов и Зораном Шандоровим, те инструменталним Александром Бањцем, Габором Бунфордом, Драганом Козарчићем, Иштваном Мађарићем и Владимиром Јокановићем, у дворишту Змај Јовине гимназије приредити Summertime concert састављен од композиција Гершвина, Пјацоле, Сандовала, Чика Корее... Сви концерти почињу у 20.30, а онлајн куповина улазница биће могућа од 25. августа на интернет страници Музичке омладине Новог Сада.

   М. С.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести