НС концерт године: На Спенсу Атеист реп, Ју група, Дубиоза колектив..

Велика сала Спенса и ове године 9. децембра, по 18. пут угостиће љубитеље рокенрола, гитарских рифова и позитивне атмосфере на “НС Концерту године”.
NS koncert godine  Foto: promo/plakat
Фото: НС концерт године Фото: промо

Од првог концерта 1993. године до данас на бини Спенса у оквиру ове музичке манифестације наступили су најзначајнији бендови из Србије и бивших југословенских република, а ове године публици ће се представити: Дубиоза колектив, Ју група, Атеист пеп, Обојени програм, Канда Коџа и Небојша, Краљ Чачка, Репетитор, Гифт и Три капљице.

Ове године на НС Концерту године програм почиње од 16 сати, а куриозитет је да ће по први пут у оквиру ове музичке манифестације наступити ЈУ група, која ове године обележава 47 година трајања на сцени и за ту прилику најављују посебан репертоар састављен од својих највећих хитова, али и песама које не свирају често на концертима.

Очекује се да ће посебна пажња публике бити усмерена на наступ Дубиозе колектива који слове за најпопуларнију музичку групу у региону и на НС концерт године се враћају након три године. Иза себе имају нови албум, па се очекује да ће део новог репертоара представити публици.

Покровитељ и овог НС Концерта године је град Нови Сад, а овај манифестација је шесту годину заредом од Управе за културу добила статус догађаја од изузетног значаја за град. НС Концерт године је за више од две деценије свог постојања био видљив културни светионик и знатно је допринео да Нови Сад буде спреман за титулу Европске престонице младих, као и да прошле године буде проглашен Европском престоницом културе 2021. године, наводе из Студија Берар, организатора Концерта године.

Улазнице од 1. новембра цена карата у претпродаји биће 1.350 динара за секторе Партер и Запад 2, док ће цена веома ограниченог броја улазница за сектор Запад 1 бити 1.450 динара. Цена улазница на дан концерта износиће 1.500 динара.

Дизајн за овогодишњи НС Концерт године урадио је новосадски дизајнер Роберт Клибан.

У оквиру промоције НС Концерта године 2017., на званичном Концерт године Јутјуб каналу могу се послушати и погледати скоро сви најзначајнији снимци са старих НС Концерата године, укључујући многе легендарне наступе (ЕКВ, Рамбо Амадеус, Директори, Деца лоших музичара, Забрањено пушење, Миладојка јунид, Бладбет, Електрични оргазам, Оружјем противу отмичара, Прљави инспектор Блажа и Кљунови…), први пут ексклузивно и снимке са НС Концерта године 2016., у ХД квалитету слике и стерео звуком, као и велики број старих и од заборава сачуваних музичких спотова некадашње НС плус продукције (Yукеле, Лав хантерс, Обојени програм, Боје, Гоблини, Бјесови, Глуве кучке, Инстант Карма, стари Ван Гог...) и многи други.

А. С.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести