ОДРЖАЛИ ПОСЛЕДЊИ КОНЦЕРТ УЖИВО Група Кис сад постаје први виртуелни бенд у САД

Америчка рок група Кис одржала је последњи концерт уживо у склопу опроштајне турнеје "Крај пута" у њујоршком Медисон сквер гардену, али ће наставити да постоји и постаће први виртуелни бенд у САД.
w
Фото: Tanjug (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Како наводи АП, чланови бенда Пол Стенли, Џин Симонс, Томи Тајер и Ерик Сингер ће напустити бину и представити своје дигиталне аватаре, а прва песма коју ће извести виртуелно биће "God Gave Rock and Roll tо You".

Најновија технологија биће коришћена за тизер новог поглавља бенда старог 50 година, који је сада заинтересован за дигиталну "бесмртност", додаје АП.

Аватаре је створила компанија за специјалне ефекте "Industrial light and Magic" у партнерству са "Pophouse entertainment group ", чији је суоснивач члан шведског бенда "ABBA" Бјорн Улвеус.

Две компаније су се недавно удружиле за шоу "ABBA voyage" у Лондону, где су фанови могли да присусвују целом концерту шведског бенда у извођењу дигиталних аватара чланова групе.

Директор "Pophouse Entertainment" Пер Сундин рекао је да нова технологија омогућава групи Кис да продужи своје културно наслеђе "заувек", чак и након њиховог последњег наступа уживо.

Он је рекао да бенд неће бити на бини током виртуелног перформанса "јер је то кључна ствар технологије будућности".

"Кис би могао да има концерт у три различита града исте вечери на три континента. То вам омогућава ова технологија", рекао је Сундин.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести