Одржан други „Sea Star“ фестивал у Умагу

Други по реду „Sea Star” фестивал, у организацији Егзита, одржан је од 24. до 27. маја, у прекрасној лагуни Стела марис у Умагу, у Хрватској.
h
Фото: Exit

Више од 20.000 посетилаца стигло је из преко 40 земаља, како из региона и готово свих европских земаља, тако и с удаљених дестинација као што су Аргентина, Колумбија, Чиле, Русија, Финска и Кина. Посетиоцима је на располагању било 16 фестивалских зона, од чега седам бина, а многи су одлучили да се сместе у предивном кампу, у боровој шуми недалеко од улаза на фестивал.

Градоначелник Умага Вили Басанезе поручио је да је Град Умаг има искуства  организовању различитих манифестација и да је поносан што има част да буде домаћин тако значајном и квалитетном фестивалу, али и да сарађује с организаторима Егзит фестивала из Србије.

– Умаг није град доживљаја, посетиоци су ти који стварају доживљај и чине наш град лепим – казао је Басанезе. – „Sea Star” фестивал, већ други пут заредом, доприноси томе да туристи понесу позитивне утиске из Хрватске, али и да се врате следеће године.

Главна бина, „Aдико Тесла стејџ”, оправдала је своје име јер је уз фантастичне светлосне ефекте угостила највеће светске звезде попут Димитрија Вегаса и Лајк Мајка, Робина Шулца, бенда „Hurts”, Пола ван Дајка, Филатова и Караса, те ди-џеј дуа „Офенбах”. У „Наутилус арени”, која је била права атракција за посетиоце пошто је склопљена да изгледа као мали Колосеум, наступили извођачи попут „Трама 11”, Еда Мајке и бенда, Сајси МЦ-а, „Дјечака”, док су се испред „Егзотик лагуна бине” учили кораци уз кубанску музику.

Након загревања прве вечери, испред „Адико Тесла бине” окупило се на стотине нестрпљивих посетилаца који су чекали наступ светске звезде Робина Шулца који је одушевио публику. Након њега ди-џеј пулт преузео је сјајни Пол ван Дајк, уз чије ритмове се играло до свитања.

Након дужег времена британски састав „Hurts” поново је посетио Хрватску и извео емотиван наступ уз највеће хитове. У читавој лагуни Стела марис одјекивале су речи песама попут „Somebody to Die For”, „Stay”, „Beautiful ones” и наравно светског хита „Wonderful Life”. Праву еуфорију вриску и гужву, посебно међу женским делом публике, пред крај наступа изазвало је певач групе „Hurts” Тео Хачкрафт када је уз баладе публици добацивао беле руже.

Фото: Exit

Једнако интересовање изазвао је француски ди-џеј дуо „Офенбах”,  који је радијским хитовима попут „Be Mine” и „Katchi” направио одличан увод за непоновљивог Димитрија Вегаса и Лајк Мајка, уз које су љубитељи електромузике скакали до зоре.

Иако је ове године било знатно више посетилаца него раније, ипак већи део публике чине посетиоци из региона. Матеа и Хрвоје су други пут одлучили да посете Умаг јер, како кажу, локација фестивала је савршена.

– Мислим да је сјајно што се и у Хрватској одржава тако добар фестивал и надам се да ће расти из године у годину и да ћемо имати прилике да чујемо светске звезде. Планирамо ове године да посетимо Нови Сад и Егзит фестивал. Чули смо да су тамо журке даноноћне и да је посебан доживљај јер се одржава на Тврђави – сматра Хрвоје, док је Матеа додала да се прича да су новосадски младићи најзгоднији.

Следећа станица Егзит Фредам каравана је 31. маја у Темишвару, у Румунији, када почиње Револушн фестивал, а потом се журке селе у Нови Сад, на Петроварадинску тврђаву, где ће Егзит прославити пунолетсво од 12. до 15. јула. Фестивалско лето завршава се у Буљарицама у Црној Гори, када ће се од 30. августа до 1. септембра одржати пето издање „Sea Dance” фестивала.     

ОПЕНС 2019. представио Нови Сад

Огромна гужва и редови били су испред зоне где је био смештен тим Омладинске престонице културе Новог Сада на „Sea Star” фестивалу. Посетици су имали прилике да сазнају шта значи титула Омладинске престонице, а волонтери су их позивали да дођу у Нови Сад и на Егзит фестивал. Млади су могли погледати краткометражне филмове уметника из региона и направити своју стикер-разгледницу, коју су могли послати на жељену адресу, али и да се упознају с туристичком понудом Српске Атине током целе године.

С. Ковач

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести