Отворен конкурс за Награду Милан Младеновић

БЕОГРАД: Конкурс за Награду Милан Младеновић коју додељује Задужбина Милана Младеновића отворен је данас и трајаће до 30. јуна.
milan mladenovic youtube
Фото: Youtube Printscreen

Добитника ће одабрати жири у саставу Дарко Рундек, Срђан Гојковић Гиле и Мирела Приселац Реми, а право да конкуришу за награду имају аутори из свих бивших југословенских република, са музичким делом са речцима, на неком од језика који се говоре на тој територији.

Дела која конкуришу за награду треба да буду објављена између 30. јуна 2019. године и 30. јуна 2020. године.

Објављеним делима ће се сматрати она која су од стране аутора или другог лица са његовом дозволом, трајно учињена приступачним јавности путем носача звука или путем минимално две платформе дигиталне дистрибуције (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Соундцлоуд и слично).

Пријаве дела која конкуришу за награду могу подносити аутори, извођачи или издавачи преко интернет странице Задужбине.

Новчани износ награде је 2.000 евра.

Уколико жири оцени да нема пријављених дела са вредностима које подразумева Младеновићева награда, она се ове године неће доделити.

Награда Милан Младеновић је установљена са циљем да подстиче музичко стваралаштво које красе особине својствене његовој уметничкој заоставштини.

Награда се додељује сваке године на дан Младеновићевог рођења, 21. септембра, за музичко дело од изузетне уметничке вредности.

Добитник прве награде, која је додељена прошле године, је бенд Артан Лили.

Сви детаљи о правилима доделе награде и конкурсу налазе се на сајту www.миланмладеновиц.цом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести