Отворен Онлајн Нишвил фестивал

НИШ: Директор Нишвила Иван Благојевић данас је испред Џез музеја у нишкој Тврђави отворио “Nišville 2020 online” који ће се од данас до недеље 16. августа одржавати на Летњој позорници - без присуства публике, али уз лајв стрим.
Otvoren Onlajn Nišvill festival foto Tanjug/ Dimitrije Nikolić
Фото: Отворен Онлајн Нишвилл фестивал фото Танјуг/ Димитрије Николић

Представљен је и “Nišvile jazcycle” - јединствено возило на педале за седам музичара, са којег су нишки џезери извели програм џез стандарада.

Уместо традиционалног пресецања врпце, Благојевић је отворио ово специфично фестивалско издање пресецањем лубенице, уз пригодне звуке великог џез хита Хербија Хенкока “Watermelon man”.

“Овом приликом подсећамо на нека давна времена и овај перформанс данас је наш омаж свим манифестацијама које су морале да буду отказане и свим музичарима који не могу да се баве својим послом”, рекао је Благојевић и изразио наду да ће се други део Нишвил фестивала ипак одржати пред публиком од 17. до 20. септембра.

Двадесетак концерата пратећег и главног фестивалског програма и неколико позоришних представа одржаће се на Летњој позорници у Тврђави у Нишу, а моћи ће уживо да се прате путем линка http://nisville.com/live-stream/.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести