"Пекиншка патка" 13. априла наступа у земунском клубу "Фест"

НОВИ САД: Култна Пекиншка патка, у делимично подмлађеној постави, наступиће 13. априла (21:00) у земунском клубу "Фест", најавио је данас гитариста Сретен Ковачевић.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Патка је подмлађена са три нова члана, а од оригиналне поставе ту су гитариста Ковачевић и бубњар Ласло Пихлер Цила (Шитал Пури), оснивачи Пекиншке патке. Окупили су нову младу екипу око себе и изнова подерали рок", каже се у саопштењу.

У саопштењу се не наводе имена нових чланова и каже се да је "мисија нове поставе бенда да пренесе енергију новим генерацијама, подсети савременике 'како је то некада било' и истовремено афирмише панк и рок музику". Предгрупа у "Фесту" су Бласт 77.

  Уз Панкрте, Прљаво казалиште и друге бендове, Новосађани су били пионири панка у Југославији, а прочули су се хитовима "Боље да носим кратку косу“ и "Бити ружан, паметан и млад“.

После албума "Плитка поезија" (1980), певач Небојша Чонкић Чонта је без коаутора Ковачевића окупио нову поставу и снимио сингл "Била је тако лијепа" и пост панк албум "Страх од монотоније" (1981), након ког је Паткиншка патка престала са радом.

Прва постава са Чонкићем и Ковачевићем окупила се једнократно 2008. године за наступ на фестивалу Егзиту. Чонкић је потом упркос противљењу Ковачевича поново окупио накратко другу поставу за сингл "Ун ано де амор" и неколико концерата.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести