Питер Габријел објављује нови албум и иде на турнеју

ЛОНДОН: Утицајни музичар Питер Габријел најавио је да ће се идућег пролећа отиснути на европску турнеју "и/о", названу по предстојећем новом студијском албуму.
e
Фото: Youtube Printscreen

"Прошло је времена, а сада сам окружен са гомилом нових песама и узбуђен сам што ћу их извести на пут да их завртим", изјавио је Габријел, чији је претходни студијски албум "Up" изашао 2002. године.

Како је најављено на музичаревом сајту, турнеја ће у продукцији Лајв нејшна обухватити 22 концерта у Европи, почев од Кракова 18. маја, закључно са Даблином 25. јуна 2023. године.

Музичар познат по светским хитовима попут "Sledgehammer", "Solsbury Hill", "Don''t Give Up" и "Talk to Me" наступиће у Милану, Верони, Паризу, Лондону и другим градовима, али није предвиђен долазак у наш регион, где је претходни концерт одржао 2013. године у Београдској арени.

"На ''и/о турнеји'' Питер ће изводити материјал са предстојећег албума ''и/о'', а проће и кроз свој обиман каталог музике, са хитовима, фановима омиљеним песмама и неким неочекиваним", каже се у саопштењу.

Са својим старим сарадницима гитаристом Дејвидом Роудсом, басистом Тонијем Левином и бубњарем Мануом Качеом, Габријел ће турнеју наставити од позног лета у Северној Америци.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести