После три године, нова Дујина „прича“: Звуци као боје у издању ПГП РТС-а

НОВИ САД: Данас је у Новом Саду одржана промоција новог ауторског албума Александра Дујина, "Звуци као боје".
d
Фото: Promo

Албум, који садржи 13 композиција и на коме је рађено три године, изашао је октобру ове године у издању ПГП-РТС. На реализацији овог пројекта учествовало је 18 музичара и сјајна вокална солисткиња Невана Рељин.

Александар Дујин џез пијаниста, аранжер и композитор је током професионалне музичке каријере од безмало пола века, и након више од 100 ауторских инструменталних композиција које је створио, кроз овај музички материјал направио први стваралачки искорак у музику са вокалима.

Мислим да сам успео да створим једну "причу" која је заокружила све оне музичке стилове које сам у животу свирао. Албум чине текстови које је писала Мирјана Брковић за које сам направио музику. Ово је једно поп издање са џез елементима, али и елементима других жанрова. За мене је кључни момент за реализацију овог материјала био долазак мог дугогодишњег сарадника и пријатеља Ђорђа Петровића, који се прикључио тиму у својству музичког продуцента и своје вишедеценијско искуство и знање применио у миксању материјала и створио музику која је, за мене, једно од најлепших ауторских остварења које сам до сада снимио. Дивно је када се три године рада на стварању нечега што ти је врло битно заврши тачно онако како си желео и планирао толико дуго времена. То и јесте оно најбитније што даје смисао овој причи и доноси снагу како бих наставио даље отварајући неку нову животну причу, навео је Александар Дујин.

Фото: Promo

Уз Дујина, пристунима су се обратили Невена Рељин, Ђорђе Петровић музички продуцент албума и Тања Шикић из ПГП-РТС.

ЦД издање “Звуци као боје” може да се купи преко званичних Фејсбук и Инстаграм страница @aleksandardujinduja

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести