Преминула рок легенда Литл Ричард

ВАШИНГТОН: Амерички певач и музичар Ричард Вејн Пениман, познатији по уметничком псеудониму Литл Ричард, преминуо је у 88. години.
litl ricard, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Ed Betz, File)

Здравствено стање Литл Ричарда, једног од пионира првог таласа рокенрола, годинама је било лоше - имао је мождани и срчани удар, као и проблеме с куком, наводи лондонски Гардијан.

Магазин "Ролинг стоун" наводи да је син музичара, Дени Пениман, потврдио да је Литл Ричард преминуо, али је рекао да још није познат узрок смрти.

"Почивај у миру, Ричарде. Ово стварно боли. Моје мисли и молитве су са члановима бенда и свим фановима широм света. Ричард је заиста био краљ!", поручио је на Интаграму члан његовог бенда Келвин Холи.

Каријера Литл Ричарда почела је кад је још био тинејџер, крајем 1940-их, али је пажњу јавности привукао када је потписао за издавачку кућу "Speciality Records" 1955. године.

Био је звезда с обе стране Атлантика, а неки од његових највећих хитова су "Tutti Frutti", "Long Tall SaLly", "Rip It Up", "The Girl Can't Help It", "Lucille", "Keep A-Knockin' and Good Golly" и "Miss Molly".

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести