Преминуо бубњар Психомодо Попа Тигран Калебота

ЗАГРЕБ: Бубњар и један од оснивача хрватске групе „Психомодо Поп“ Тигран Калебота - Тиги преминуо је у 54. години живота, саопштила је издавачка кућа Далас Рекордс.
psihomodo pop
Фото: Youtube Printscreen

Калебота је заједно с Давором Гобцем, Смиљаном Парадишом Шпарком, Невеном Кепеским и Бранком Бањеглавом 1982. године формирао „Психомодо Поп“.

Први албум „Година змаја“ објавили су 1988. године за Југотон, у постави у коју су у међувремену уместо Кепеског и Бањеглава дошли Влатко Ћавар Брада и Саша Новак Радуловић.

До данас је Калебота са „Психомодом“, који од 1995. године уз њега чине Гобац, Шпарка, Брада и Јуриј Новоселић Кузма, снимио 13 албума, већину за Југотон / Кроација Рекордс, а од 2014. објављују за Далас Рекордс. 

Албуми су изнедрили многе данас већ легендарне хитове и освојили низ награда, а „Психомодо“ годинама ужива статус једног од најбољих „лајв“ бендова на екс ЈУ сцени.

Последњи студијски албум „Ћирибу ћириба“ објавили су пре три године уз обострано прихватање публике и критике, а бенд је добио пет награда „Порин“ укључујући и онај за албум године.

Пре пар недеља „Психомодо“ су објавили и ЦД/ДВД „Live Unpllugd 2 Gavella“, а прерани Тигранов одлазак је дошао у тренутку када су снимали песме за ново издање и припремали 30. годишњицу изласка албума „Година змаја“.

Од 1985. до 1996. године Калебота је радио као тон мајстор на ХТВ-у, да би се након што је отишао са телевизије у потпуности посветио бенду у коме је, између осталог, био задужен за продукцију и снимање видео спотова.

Калебота је преминуо јуче, а колеге, сарадници и пријатељи памтиће га као сјајног бубњара, човека који је увек био ведар, насмејан и спреман да помогне коме год је од колега то требало. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести