ПРЕМИНУО ЛЕГЕНДАРНИ МУЗИЧАР ШЕЈН МЕКГАУЕН Био је певач култне групе "The Pogues"

Вест о смрти легендарног рокера, који је стајао иза култне божићне песме "Fairitale of New York", објавила је његова супруга Викторија Мери Кларк у објави на Инстраграму
a
Фото: Printscreen/kahaya77

Легендарни музичар, фронтмен групе "The Pogues", Шејн Мекгауен преминуо је у 65. години.

Ирски певач, Шејн је преминуо после дуге и тешке осмогодишње борбе.

Вест о смрти легендарног рокера, који је стајао иза култне божићне песме " Fairitale of New York", објавила је његова супруга Викторија Мери Кларк у објави на Инстраграму.

- Шејн ће увек бити љубав мог живота као и светло које ћу држати пред собом - поручила је његова супруга Викторија, преноси Sky News.

Шездесетпетогодишнем певачу је пре неколико година дијагностикован вирусни енцефалитис - стање опасно по живот које доводи до отицања мозга, због чега је месецима био у болници.

Шејн је више пута хоспитализован од како му је установљена дијагноза и веровало се да је поново примљен у јуну, од када је до смрти нажалост био смештен. Породица се надала да ће Шејн моћи да се врати кући за празничну сезону.

Мекгован је најпознатији као фронтмен селтик панк бенда „The Pogues“, који је постигао успех 1980-их низом албума и својим култним божићним хитом „ Fairitale of New York“.

Наступао је с музичарима међу којима су Кирсти Мекол, Шинејд О’Конор и Ник Кејв.

Telegraf.rs

БОНУС ВИДЕО

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести