Принц Чарлс одликовао Елтона Џона Орденом части

ЛОНДОН: Британски престолонаследник принц Чарлс одликовао је данас у замку Виндзор Орденом части британску и светску рок звезду Елтона Џона.
3
Фото: Aaron Chown/PA via AP

То је једно од највиших признања које грађанима Велике Британије и Комонвелта додељује 95-годишња краљица Елизабета II, мајка принца Чарлса која је и сама чланица тог витешког реда, преноси АП.

Награда коју је 1917. године увео њен деда британски краљ Џорџ В додељује се људима који су дали „велики допринос уметности, науци, медицини или британској влади током дугог временског периода“.

Чланови овог реда су између осталих и британски еколог Дејвид Атенборо, канадска ауторка Маргарет Етвуд, један од највећих британских спортиста Себастијан Коу, британски ратни премијер Винстон Черчил и познати научник Стивен Хокинг.

Елтон Џон, кога је краљица прогласила витезом још 1998. године недуго након погибије његове пријатељице Дајане, принцезе од Велса, придружен је крајем 2019. године листи краљичиних почасних пратилаца због својих заслуга у музици и добротворном раду.

Аутор светских хитова "Rocketman“ и "Candle in the Wind ", 74-годишњи Елтон Џон је преузео водећу улогу у бројним добротворним организацијама, посебно у Фондацији Елтон Џон АИДС.

"Имао сам невероватан живот, музика је била мој живот, а ово сам добио за музику и за рад у добротворне сврхе. Али ово је само подсетник да има још тога да се уради. Још посла у музици, још добротворног рада. Живот је сјајан, тако сам срећан", изјавио је Елтон Џон.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести