Продиџи, Виагра бојс, Скрилекс, Кокни риџектс... стижу на Егзит

Фестивал Егзит најавио да данас су Продиџи, Скрилекс, Вијагра бојс и Кокни риџектс међу прва 23 извођача који ће наступити од 6. до 9. јула 2023. године на Петроварадинској тврђави.
e
Фото: Youtube Printscreen

Директор Егзита Душан Ковачевић је на конференцији за новинаре рекао да су Продиџи "један од бендова који има најдубљу конекцију са овдашњом публиком".

Према његовим речима, Продиџи су већ приликом првог доласка у Србију 1995. године показали да имају невероватну енергију, а то су потврдили и потом "наступима на Егзиту, ког су назвали омиљеним фестивалом".

Продижи су након смрти певача Кита Флинта (1969-2019) најавили да се неће поново окупљати, али је Ковачевић рекао да су познаваоци британског електро-панк бенда знали да неће бити тако, и Егзит их је ишчекивао да дођу у оквиру "једне од најтражењијих турнеја идуће године".             

"Њихов наступ је један од енергетски најјачих на Егзиту. Њихов наступ на Егзиту је нешто посебно", нагласио је Ковачевић.

Према његовим речима, бенд познат по хитовима „Firestarter“, „Breathe“, „Smack My Bitch Уп“ и „Out Of Space“ током наступа на Езгиту уприличиће у једном тренутку  специјалну ласерску пројекцију Флинта.

Програмски уредник Главне бине Егзита Драган Амброзић је оценио да су Продиџи "значајан, генерацијски бенд, музичка вредност коју не можемо да занемаримо, који је дефинисао читав правац".

"У тренутку највеће њихове драме оправдано да дођу да се провери колико је тај сан јак баш на Егзиту", нагласио је Амброзић.

Најављујући долазак Виагра бојс на Главну бину Амброзић је оценио да су Швеђани "задржали бескомпромисни рокенрол став", од гитарске музике на фестивалу је истакао и Сузи Мур, док је директор фестивалског ПР-а Сањин Ђукић истакао да панк ветерани Кокни риџектс долазе на својој опроштајној турнеји.

На Егзит 2023 долази вишеструки добитник Гремија електронски музичар Скрилекс, као још један од повратника који са фестивала носи најлуђе успомене, а у МТС денс арени наступиће извођачи електронске музике Кајнемузик, Кејмелфет, Hot since 82, Винтиџ калчер и Индира Паганото.

Међу првим најављеним извођачима новосадског фестивала су и Тоустерс, Хјуман рајас, Мортал комбат, Зое Кида, Волфбригејд, Игнајта, Миднајт, Мирор, Бар стул причерс, Сур астру, Сејкрид рајх и Сарасвати друна бенд, а Егзит је најавио и многе друге који ће доћи на Главну, МТС денс арену, Виза фјужн, Експлозив и Пачамама бину.

"За Егзит ме везују дивне ствари од 2004. године. Посебан је увек био осећај и атмосфера и публика. Представићу ауторски материјал и све што је кулминирало у мени свих ових година. Чућете квалитетну свирку са малим 'tvistom' ка електроници", најавила је Зое Кида.

Говорећи о плановима фестивала, Ковачевић је подсетио и да је Егзит досањао сан довевши након 15-годишњих покушаја бенд Кјур 2019. када су "коначно прихватили понуду испод милион евра или долара".

Према његовим речима, Егзит је коначно успео да се консолидује и стабилизује како би могао да "уради неке велике ствари које су потребне нашој сцени".

"Често су домаћи музичари очекивали да обављамо посао државе и да оформимо 'Мјузик експорт офис' и све што недостаје, што је посао Министарства културе и владе", навео је оснивач Егзита.

Ковачевић је најавио да ће се Егзит бавити оснивањем "Мјузик експорт офиса", какав већ постоји у Хрватској, а може се очекивати током 2023. године оснивање Егзит лејбла и букинг агенције.

"Не постоји боље лице Србије од онога што наша сцена може да понуди", нагласио је Ковачевић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести