Прва онлајн проба за децу на друштвеним мрежама Филхармоније

БЕОГРАД: Новост у онлајн репертоару Београдске филхармоније су отворене пробе за децу које ће се одржавати сваке среде од 11 часова, а када ће клинци моћи да упознају музичаре који чине оркестар и њихове инструменте, најавили су из Београдске филхармоније.
d
Фото: pixabay.com

Са жељом да одржи контакт са најмлађима који су редовно долазили једне среде у месецу на ова дружење и упознавање оркестра, Филхармонија ће у наредном периоду, сваке среде на својим друштвеним мрежама, представљати различите групе инструмената који чине оркестар.

Водитељке програма су заштитна лица филхармонијских програма за децу - виолисткиња Тамара Маринковић Томић и виолинисткиња Славица Перић.

Оне ће на првој онлајн отвореној проби упознати најмлађе са породицом гудачких инструмената у чему ће им помоћи колеге Катарина Станковић и Филип Савић.

Деца ће моћи и да провере своје знање уз помоћ питања у оквиру анкетице током видеа.

У периоду када су концертне активности и даље обустављене, Београдска филхармонија наставља свој онлајн репертоар, а ове недеље нуди публици оно што јој можда највише недостаје - путовања!

Тако ове седмице Филхармонија води на пут око света кроз својеврстан времеплов и упознаје публику са различитим генерацијама филхармоничара који чини овај оркестар некад и сад.

Најпре сентиментално сећање четвртком одводи на велику мексичку турнеју, давне 1994. године, најдаљу и најдужу турнеју у историји оркестра.

Радознала публика којој не смета ретро звук старе технологије, моћи да погледа снимак концерта одржан у граду Гвадалахара.

Дан касније, у петак од 20 часова на Јутјубу, Филхармонија води у Италију где је оркестар 2011. године одржао божићни концерт у граду Ћезена.

У оквиру недељног репертоара, објављен је блог виолонисткиње Мирјане Нешковић о њеним искуствим у изолацији, као и видео порука виолончелисте Јулијана Штекела и мали део композиције коју је ове недеље требало да изведе са оркестром

Београдска филхармонија такође препоручује публици да погледа први део Гала концерта са чувеним маестром Зубином Мехтом из 2015. године, на Трећем каналу РТС, у среду у 21.30.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести