РАДИО “АНДЕРГРАНД“ ИЗ НОВОГ САДА ОБЈАВЉУЈЕ: Албуми компилације у наставцима

У потрази за квалитетним уметничким садржајем овог лета у понуди се издваја музичко издање „Новосадска Андергранд сцена Вол. 1“. Албум је објавио Алтернативни радио „Андергранд“, који свој програм емитује онлајн.
НС алтернативна сцена
Фото: J. Тарко

Промовишући новосадску актуелну и активне алтернативне музичке сцене, у оквиру своје делатности, Радио “Андергранд” је отворио и Кућу „Андергранд рекордс“, којој је „Новосадска Андергранд сцена Вол. 1“ први издање. Албум је објављен дигитално на интернет платформи “Бендкемп”, а ускоро ће бити објављен и као ЦД.

- Иако мали, статистике показују да смо слушани у целом свету, а мотив нам је да покажемо истом колико је Нови Сад богат занимљивим, квалитетним, озбиљним бендовима који кроз различите жанрове представљају своју музику – поручују из Радија “Андергранд” поводом свог првог издања, а преноси Вебзин “Лиман кру”.

Назив деби издања куће „Андергранд рекордс“ – „Новосадска Андергранд сцена Вол. 1”, значи да је ово само први од многих делова будућих компилација.Циљ пројекта је, осим музичке промоције и афирмације бендова, и хуманитарног карактера, јер део прихода од свих издања иде за децу са аутизмом.

Уредник компилације „Новосадска Андергранд сцена Вол. 1” чији је издавач „Андергранд рекордс“је новинар Драган Милановић Тоза, док су сарадници на издавању албума Зоран Попноваков, Горан Степанчев и Жељко Чачија.Дизајн омота је креирао Иван Черњак, док је аутор слике на омоту албума сликар Јанош Тарко. Слика се зове „Тишина“ и део је Тарковог серијала „Хаику“.

Албум садржи чак 21 песму, а неки од селектованих бендова и њихових песама су: „Кило Кило банда“ („Ланце покидај!“), „Опстанак“ („Барикаде“), „Де Лиманос“(„Кумодраж“), „Тона“(„Атреид“), „Салто Мортале“ („Све више нагињеш на десну страну“). „Курвабанда“ („Исус“),  „Одвојена Стварност“ („ Ја хоћу“),  „5 Минута Славе“ („Фриендзоне“), „Неxт Кодеx“ („Ја нисам твој“),  „Гризете“ („Преображај“), „Норвешка Шума“ („Добро је“), „Монохром („Ако мислиш“), „Сик Синатра“ („Таленат“), „Деформитет“ („Докле више“), „Касиљас“ („Фотографер“), „Нордерн ривајвал“ („Психозис“)…


Промоција у "ЦК13"

У Омладинском центру "ЦК13", у Новом Саду, 9. септембра, у 21 сат, одржаће се концертна промоција компилације "Новосадска Андергранд сцена Вол. 1" на којој ће наступити три бенда са поменуте компилације - "Салто Мортале", "Опстанак" и Курвабанда. Улазница ће коштати 500 динара, а улазница уз купљени ЦД 800 динара. Сав приход од ове и планираних наредних неколико компилација, као и од сваке промоције истих намењен је оснивању фонда подршке деци са аутизмом. У плану је велики број промоција (не само концертних), највише у Новом Саду, али и у другим градовима.


Број и квалитет заступљених бендова и песама говори о богатству алтернативне новосадске сцене, са знатно мањим простором у мејнстрим култури града.

И. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести