Радојковић: Гитар Арт Фестивал још траје

БЕОГРАД: Фестивал још траје јер нас нико званично није обавестио о новим мерама предострожности око сузбијања корана вируса у Србији, казао је Танјугу Бошко Радојковић, директор Гитар Арт Фестивала.
gitar art festival
Фото: Tanjug/video, arhiva

На конференцији за медије данас је најављен наступ једног од тренутно најпопуларнијих гитарских квартета који долази из Италије, "40 Фингерс" а који је заказан за сутра у Комбанк дворани.

Италијанска гитарска четворка, коју чине искусни музичари Матео Бренчи, Емануеле Графити, Енрико Марија Миланези и Андреа Витори, популарност дугују групи "Квин", с обзиром на то да је њихова верзија "Боемске рапсодије" постала хит на Јутјубу.

Уследила су и нова, оригинална виђења других познатих композиција, вешто аранжираних за четири гитаре, али и први албум музичара који долазе из Трста.

Саставу "40 Фингерс" ово би требало да буде први концерт у Београду, али ватрено крштење са српском публиком већ су имали протеклих дана, на концертима у Лесковцу и Копаонику.

Радојковић напомиње да постоји могућност да сви скупови у затвореном до 100 посетилаца могу бити отказани али да ће наћи начин да заврши фестивал.

За вечерас је у Комбанк дворани заказан концерт састава "О Ђила" у оквиру Гитар Арт Фестивала.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести