Сахрањен Маринко Роквић, Вучић одао последњу почаст

БЕОГРАД: Певач народне музике Маринко Роквић сахрањен је данас по подне на Бежанијском гробљу у присуству великог броја поштовалаца, а последњу почаст легендарном певачу одао је и председник Србије Александар Вучић.
rokvic
Фото: FoNet

Он је испред Цркве Светог Апостола Томе на Бежанијском гробљу чекао у реду са осталим грађанима, носећи у руци венац белог цвећа, на коме пише "Од породице Вучић".

Председник је био у друштву Братислава Гашића, директора БИА, а сахрани је присуствовао велики број личности из културног, јавног живота, међу којима и председник Скупштине Србије Ивица Дачић. Од Роквића су се опростиле и бројне колеге музичари.

Маринко Роквић преминуо је 6. новембра у Београду, у 68. години. Рођен је 27. јануара 1954. године у Колунићу, код Босанског Петровца. Прву плочу снимио је 1974. године.

Један од хитова који ће му обележити каријеру био је "Занела ме светла великога града", након кога су дошли "Снегови бели опет веју" и "Да волим другу не могу".

Роквић је током каријере објавио 21 студијски албум и стекао статус једној од најбољих певача народне музике, а само неки од његових хитова су: "Скитница", "Свађалице моја мала", "Потражићу очи зеленије", "Поломио ветар гране", "Једина моја", "Ти за љубав ниси рођена", "Љубав стара срце пара"...

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести