Шербеџија: Све песме на концерту посветићу Милени Дравић

БЕОГРАД: Све песме које будем извео на концерту у Београду, биће посвећене Милени Дравић, рекао је прослављени глумац са холивудском славом Раде Шербеџија најављујући свој наступ 26. децембра у Комбанк дворани. 
rade serbedzija
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Шербеџија годинама уназад традиционално пре новогодишњих празника одржава концерте у Србији. 

Овога пута, заједно са својим бендом "Западни колодвор" осим у Београду, наступиће и 27. октобра у Нишу, а дан касније и у Чачку.

Специјални гост на концертима биће хрватски певач и гитариста Дамир Урбан. 

Шербеџија је у сусрету са новинарима у Комбанк дворани говорио о свом социјалистичком опредељењу, холивудским величинама које се диве Јадрану, Бранимиру Џонију Штулићу, Крлежином шеширу. 

Љубимац београдске публике је на почетку казао да је веома почаствован што се враћа у некадашњи Дом Синдиката. 

"Данас се тај простор зове Комбанк дворана и радујем се што ћу се наћи у дивној концертној дворани коју Београд и Београђани заслужују. Волим у празницне дане да поделим мало сентиманта са људима добре воље који су свакако на овом свету у већини" казао је Шербеџија. 

Мини концертна турнеја славног глумца кроз Србију носи наслов "Мени се душо од тебе не растаје" по чувеним тиховима песме Бранимира Џонија Штулића некадашњег фронтмена загребачке групе "Азра" 

Шербеџија каже да је био добар пријатељ са Штулићем и да је наслов концерта управо део чежње за данима када су се дружили. 

"Знао је у поноћ да ме позове у шетњу по Загребу. Са њим се најлепше ћутало у тим шетњама по Загребу. Имали смо чудно пријатељство. Питао сам га да ми направи песму за представу ''Хрватски славуј'' коју сам режирао 1989. године у Загребу. Џони је направио песму "Мени се душо од тебе не растаје" за само отварања те представе на сцени. Ето сада му насловом ових концерата шаљем поруку, као старом пријатељу" казао је Шербеџија. 

Цењени уметник открива да је Крлежин шешир који му је славни писац поклонио на сигурном месту код једног од његових пријатеља. 

"Понекад одем до тог пријатеља, узмем шешир прошетам га као што сам обећао Крлежи. Питао ме је Крлежа "Мали шта би да ти оставим када умерем...имам, слике новац ауторска права..." Казао сам му да ми остави Борсалино шесир и и стварно управо је то писало под ставком 5 у његовом тестаменту" казао је Шербеџија. 

Дамир Урбан је по Шербеџијиним речима јао драг пријатељ и због тога ће се наћи са њим на сцени на концертима у Србији. 

"Дамир је драг човек и одличан уметник. Пре свега он је мој пријатељ и виђамо се у Ријеци сваки дан. Пре 7 година сам се из САД вратио у Ријеку и тамо сам стекао неке добре пријатеље међу којима је Дамир. Не волим да најављујуем пријатеље који ће бити гости на мом концерту, јер верујем да још увек само са своје име могу да продам салу, али Дамир је казао да ставим његово има на плакат какао би сви за 50 година знали да смо заједно наступали" казао је Шербежија. 

Он је истакао да његови славни пријтељи из целог света воле да дођу на Јадран. 

"Свиђа има се Јадран...Та географија генерално...Анђелина Џоли, Ванеса Редгрејв, Рејф Фајнс...Анет Бенинг је била неколико пута код нас у гостима на Брионима да нико није знао...Фајнс се заљубио у Јадран и дошао да игра код нас...Он сврати по неколико дана сваке године код нас. Недавно смо га гледали у представи "Антоније и Клеопатра" у Лондону. Рекао сам му након представе да игра као неки српски официр" казао је Шербеџија. 

О својим навикама везаним за боравак у Београду Шербеџија прича са великим осмехом...

"Играм тенис овде по цео дан са пријатељима. Немам потребу да се појављујем по позоришним бифеима...Дружим се са спортистима и обичним светом. Волим људе са којима могу да будем оно што желим и то је тако. Волим живот" казао је Шербежија. 

На питање новинара шта је заправо Раде Шербеџија: писац, глумац, певач он је шереттски одговорио да његова жена Ленка најбоље то уме да дефинише. 

"Каже Ленка која је најдуховитија особа после Драгана Николића да сам тако добар глумац да могу да одглумим да знам да певам. Није то далеко од истине. Учим своју децу и студенте да не схватају глуму као озбиљну професију...Учим их да размишљају шире и упијају живот. Људи воле особености код других људи...Нешто што их чини посебним...То је важно за глумце...да буду посебни људи" казао је Шербеџија. 

Његова позиција социјалисте никада како каже никада није била под знаком питања. 

"Волео бих да нема неправде на свету...да нема гладних и рата...Крваво су ме оптуживали због тога аали сам сигуран да су људи као ја у великој већини" казао је Шербеџија. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести