Севдалинке и шарм Амире Медуњанин

Позната певачица Амира Медуњанин, која последњих година редовно наступа код нас и увек пуни дворане, вечерас у 20 часова приређује концерт у сали Народног позоришта у Сомбору.
s
Фото: Промо

Неколико дана након распродатог концерта у Београду, Амира Медуњанин ће запевати познате босанске севдалинке и у Сомбору, у којем је такође већ наступала. Севдалинку, која представља њен музички избор и животни пут, Амира Медуњанин је чула од своје мајке. Током времена изградила је јединствен музички стил, оплемењујући га и елементима из других музичких традиција и жанрова.

Не само севдалинке, већ и познате традиционалне македонске, и песме “Бијелог дугмета”, “Азре” и других познатих аутора из некадашње Југославије, Амира Медуњанин изводи на својим концертима, на велико задовољство публике. Овог пута пратиће је гитариста Анте Гело и контрабасиста Звонимир Шестак. Не треба заборавити ни шарм Амире Медуњанин, с којим прича занимљиве детаље, најављујући нумере, ова “босанска Били Холидеј”, како ју је назвао Гарт Картрајт, новинар лондонског листа “Гардијан”. 

“Увијек то буду прекрасни сусрети, на којима причамо заједничку причу повезани са публиком неким невидљивим нитима. Интеракција са људима који дођу, одвоје два сата и пођеле их са нама, одлучује у ком правцу ће концерт ићи. Све некако крене другим током од зацртаног”, каже Амира Медуњанин.

Након што је 2005. снимила свој дебитантски албум “Роса”, који је добио сјајне критике у Великој Британији и широм Европе, Амира Медуњанин је објавила још неколико ЦД -а, међу којима је последњи “Дамар” из 2016.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести