Славни виолиниста Филип Квинт одржао концерт у Новом Саду

НОВИ САД: Један од водећих америчких виолиниста, Филип Квинт, одржао је вечерас концерт у Градској концертној дворани.
d
Фото: Youtube Printscreen

За клавиром је био Јун Чу, а концерт носи назив “Чаплинов осмех”. Посетиоци су могли да чују 13 аранжмана за виолину и клавир са песмама које је компоновао Чарли Чаплин за своје најпознатије филмове.

Филип Квинт за Тан‌југ каже да су му утисци након концерта одлични и да је публика емотивна и пуна ентузијазма.

"Први пут сам у Новом Саду и у Србији. Ово је невероватно искуство, а услови у концертној дворани су одлични. Нисам могао да замислим боље место за премијеру програма", изјавио је Квинт.

Каже да је открио музику Чарлија Чаплина пре шест година и да је потпуно непозната.

"Свима је Чаплин познат као добар глумац, редитељ или продуцент. Ретко ко зна за његов дар за компоновање. Ово је управо прилика да публику упозна његов други талентом. Мислим да у случају да Чаплин није био глумац, дефинитивно би био музичар", сматра виолиниста.

Филип Квинт каже да је у Србију стигао захваљујући Стефану Миленковићу којег је упознао у Америци.

"Прво смо се такмичили, а затим смо постали пријатељи. Стефан Миленковић ми је сада више од пријатеља, он је моја породица. За мене је он прави амбасадор, не само Србије већ и мужике уопште", истиче Квинт.

Квинтови јединствени аранжмани песама из најславнијих Чаплинових филмова (Модерна времена, Светла велеграда, Монсиеур Verdoux, Малишан, Светла позорнице и Краљ у Њујорку) били су прошарани ретким снимцима глумца, заједно са фотографијама и видео-клиповима из његових филмова.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести