Славни виолиниста Шломо Минц 30. новембра у Синагоги

Војвођански симфонијски оркестар најављује концерт са чувеним светским виолинистом Шломом Минцом, који ће бити одржан 30. новембра у Синагоги.
sinagoga
Фото: Youtube Printscreen

На овом посебном концерту, за диригентским пултом биће аустријски уметник Леополд Хагер. Шломо Минц ће са „Симфоничарима“ извести Дворжаков Концерт за виолину и оркестар у а-молу, оп.53, а на програму овог концерта је и Брамсова Симфонија бр.2 у Ф-дуру, оп.73.

- Репутацију највећег уметника на виолини нашег доба, Шломо Минц је стекао због своје изразите музикалности, врхунске технике и стилске шароликости. Ментор му је био славни Исак Штерн – подсећају у овом оркестру.

Шломо Минц свирао је с највећим музичарима и најбољим светским оркестрима, као што су, између осталих, Мстислав Ростропович, Пинкас Цукерман, Јицак Перлман, Зубин Мехта, Клаудио Абадо, Рикардо Мути, Јуриј Темирканов, Берлинска и Бечка филхармонија и оркестри Чикага, Филаделфије, Лос Анђелеса и Њујорка. Био је члан жирија на најпрестижнијим светским такмичењима музичара, као што су „Чајковски“ у Москви и „Краљица Елизабета“ у Бриселу.

С осамнаест година је почео да наступа и као диригент, свирајући с водећим оркестрима света. Последњих година бави се и компоновањем.Рођен је у Москви, а од друге године живи у Израелу.

Улазнице за концерт су у продаји у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344) радним данима од 9 до 13 часова, а стају 1.200 и 1.000 динара. Студенти, ђаци и пензионери имају попуст 50 одсто попуста на редовну цену улазница.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести