Слободан Тркуља најавио концерт 13. марта у Београду

БЕОГРАД: Признати уметник, музичар Слободан Тркуља, данас је имао сусрет са медијима поводом концерта 13. марта у Комбанк дворани, када ће са својом групом “Балканополис” поново пружити спектакл на сцени, уз музику инспирисану српском традицијом у модерном издању.
s
Фото: Youtube Printscreen

Осим концерта, овај надарени мултинструменталиста актуелан је и као први човек Кинеског фестивала, његов оснивач и иницијатор, који је у току на територији Београда и Новог Сада.

„Специфична је ситуација за нас уметнике да не можемо да свирамо у ово доба пандемије, тако да се радујем првом концерту после годину дана”, истакао је Тркуља.

“Мој бенд и ја смо веома жељни сцене, пуни смо енергије, имамо потребу да наступамо и сигуран сам да ће концерт бити енергичан.

Већа нам је жеља за свирком, и већа ми је фризура”, нашалио се познати музичар, који негује традицију изворних песама.

Он је указао на обавезно поштовање свих епидемиолошких мера, дозвољен је улазак само за 500 људи у Сали 1 Комбанк Дворане која прима скоро 1500 гледалаца.

“Ипак, све те мере, као и размак између седења, неће нас спречити да сви заједно уживамо!“ изјавио је надахнуто уметник.

Напоменуо је колико га радује што ће Кинески фестивал светла, због великог интересовања, у Београду и у Новом Саду бити продужен до 1. марта.

“Искористите лепо време и прошетајте до Сава променаде Галерија Белгрејд или у Новом Саду до Лиманског парка и уживајте у магичним лампионима“, закључио је расположени Тркуља.

Овај признати уметник и иноватор звучних традиција оплемењује музичку сцену модерном традицијом Балкана, подједнако је хваљен од публике и светске критике, која га дефинише у ред националног блага Балкана, а његов звук, као нови музички талас.

На својим сценским наступима током свирања више инструмената готово у исто време, увек је аудиторијуму пружао истински спектакл на распродатим, традиционалним концертима Сава центра.

Сада због ситуације са пандемијом, Сава центар није још увек отворен за културне догађаје, тако да ће музичар наступити у престижној Комбанк Дворани.

Тркуља је као солиста сарађивао са светским уметницима попут Маризе, Далараса, Олете Адамс, Јосипе Лисац, холандским Метропол оркестром, врхунским џез и филхармонијским оркестрима.

Памте се његови наступи у Кини, где ужива велику популарност, посебно пред 30.000 посетилаца у оквиру ЕКСПО изложбе у Шангају, као и на Би-Би-Сију и Еуровизији где је његове наступе пратило више од 100 милиона гледалаца, све до недавног наступа "Балканополиса" у новогодишњем програму у Кини, где их је гледало незамисливих милијарду људи.

Тркуља је и један од амбасадора за културну сарадњу Србије и Кине и креативни амбасадор Србије.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести