Стефан Миленковић отвара АртЛинк фестивал

БЕОГРАД: Прослављени виолиниста Стефан Миленковић отвориће „АртЛинк“ фестивал младих талената 25. септембра, концертом у Коларчевој задужбини, на коме ће извести интегрално Вивалдијева „Четири годишња доба“ заједно са „АртЛинк“ младим виртуозима.
stefan milenković
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Са њим ће исте вечери у извођењу Баховог Дуплог концерта за две виолине, наступити Уна Станић, лауреат „АртЛинк“ награде.

Четврти фестивал младих талената биће одржан под слоганом „На путу до звезда“ од 25. септембра до 8. октобра.

Другог дана фестивала пијаниста Павле Крстић, добитник награде „АртЛинк најперспективнији млади музички уметник“ за 2016. годину, студент престижног Универзитета Моцартеум у Салцбургу, у класи реномираног пијанисте и педагога Павела Гилилова, представиће своје ЦД издање реситалом у Свечаној сали Скупштине града Београда.

Први пут у програм фестивала уврштено је џез вече и 30. септембра ће се представити српски млади џез музичари, уз немачког џез пијанисту Клауса Рејбела.

За 1. октобар најављен је „Матине концерт“ са програмом камерне музике, који се организује у сарадњи са Центром за музику Коларчеве задужбине.

У складу са слоганом „На путу до звезда“ и својом опредељеношћу да промовише младе таленте и упознаје српску музичку сцену са новим звездама на европском музичком небу, „АртЛинк“ фестивал ће 3. октобра угостити француско-руског виолинисту Федора Рудина, који ће наступити у пратњи пијанисте Павла Крстића.

Фестивал ће 8. октобра затворити тренутно најтраженији челиста на свету Иштван Вардаи и „АртЛинк“ млади виртуози. 

Вардаи ће поред концерта одржати и мајсторске радионице.

Програм фестивала садржи серију предавања и мајсторских радионица за најмлађу публику која ће имати прилику да се упозна са уметницима и начином свирања појединих инструмената.

Улазнице за све концерте могу се купити на продајним местима „Eventima“ и на благајни Коларчеве задужбине.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести