Стефан Миленковић за крај АРЛЕММ фестивала

Више од 10.000 људи посетило је 10. АРЛЕММ фестивал и летњу школу у Ариљу, који су укупно трајали 16 дана уз концерте, предавања и часове водећих музичара из целог света.
stefan milenković
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Завршницу мани- фестације обележио је наступ нашег прослављеног виолинисте Стефана Миленковића и камерног оркестра “Музикон”, а велико интересовање владало је и за концерте “Барселона Џипси Балкан Оркестра”, “Дел Арно Бенда”, а пре тога. “Та енергија, идеја и племенитост с којом људи овде раде је несвакидашња. Ово ’зрно’ сија на целом простору и то је клица и начин рада којим може да се промени цео свет – не само менталитет ове средине, јер овде људи заиста прихватају класичну музику, већ да буде модел којим можемо да створимо било шта”, каже Стефан Миленковић, који је током фестивала одржао и мастер клас.

Више од 150 младих полазника из земље и иностранства радило је на АРЛЕММ-у са врхунским предавачима и професорима виолине, виолончела, клавира, виоле, контрабаса, духовног појања, флауте, соло певања и гитаре, да би потом своје вештине показали на концертима на отвореном. Међу предавачима су, рецимо, били Дивна Љубојевић, Александар Хаyи Ђорђевић, Марина Ненадовић ...  “Увек се трудимо да донесемо нешто ново и окупимо занимљиве и несвакидашње уметнике који са собом носе посебну енергију и чине да манифестација остаје у сећању сваког ко је посети. Задовољство нам је што смо за деценију постојања уз 1.100 полазника радионица, неколико хиљада индивидуалних часова, велики број програма и концерата манифестацију мапирали као један од најквалитетнијих музичко-едукативних програма у Србији”, каже Драгутин Младеновић, директор АРЛЕММ-а.

        Е. Н. Л.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести