Стренглерси, Рошин Марфи, E Play, Неле Карајлић...у програму Beer Festa

БЕОГРАД: Рошин Марфи, The Stranglers, Рибља Чорба, Аеродром, Неле Карајлић, E Play, Саншајн, Лолобриђида ...само су део листе извођача који ће забављати посетиоце Беер Феста од 15. до 19. августа на београдском Ушћу, најавили су организатори данас у Скупштини града Београда. 
t
Фото: Youtube Printscreen

Горан Весић, заменик градоначелника Београда, оценио је Beer Fest као најмасовнији фестивал који се одржава у Србији.

"У Европи постоји око 200 музичких фестивала и само два су бесплатна. Један од њих је београдски Beer Fest. Посебно смо поносни на екипу која је осмислила фестивал јер су од Beer Festa направили бренд без велике подршке државе", казао је Весић. . 

Први пут на фестивалу постоји и трећа бина на којој ће се одвијати програм који је испланиран са екипом из београдске пивнице "Сабирни центар". 

"Унапредили смо све зоне фестивала а посебно ми је задовољство што ћемо први пут на Ушћу угостити култни пост-панк бенд The Stranglers. Наравно публика ће имати прилику да види и британску електро - поп краљицу Рошин Марфи. Tу су и Неле Карајлић, Рибља Чорба која сутра слави 40 година каријере, Електрични Оргазам, Аеродром, E Play, Саншајн, Лолобриђида..." казао је Грастић. 

Мултимедијални уметник и некадашњи лидер бенда "Забрањено пушење" подсетио је окупљене да се у Београду и Србији рокенрол свира 60 година. 

"Рокенрол је сада део нашег културног наслеђа и био је јако значајан за развој многих генарација. Београд и Србија су што се тиче рокенрола испред Европе. Наступао сам на многим фестивалима били они елитистички или намењени масовној посети. Тврдим да је Beer Fest један од најбољих, казао је Карајлић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести