Сутра почиње 62. Евросонг, Богићевић наступа 11. маја

КИЈЕВ: Такмичење за “Песму Евровизије”, 62. по реду, почиње сутра у Кијеву, када ће у оквиру прве полуфиналне вечери наступити представници 18 земаља.
tijana bogicevic
Фото: Youtube Printscreen

Друго полуфинале је заказано за 11. мај, а отвориће га српска представница Тијана Богићевић са песмом “In Too Deep”, док је финале 13. маја.

Најпопуларније музичко такмичење у Европи ове године се одржава у главном граду Украјине, захваљујући победи прошлогодишњој победи Џамале са песмом “1944”.

Ово је други пут да је Украјина домаћин такмичења, претходни пут су домаћини били 2005.

“Песма Евровизије” ове године је окупила представнике 42 земље.

Португал и Румунија су се вратиле након одсуства 2016. године, док се Босна и Херцеговина повукла са такмичења због финансијских потешкоћа, а Русија због забране уласка у Украјину њихове представнице.

У првом полуфиналу наступају Шведска, Грузија, Аустралија, Албанија, Белгија, Црна Гора, Финска, Азербејџан, Португал, Грчка, Пољска, Молдавија, Исланд, Чешка, Кипар, Јерменија, Словенија, Летонија.

Право гласа ће имати публика и чланови жирија из земаља учесница, као и директних финалиста Италије,Велике Британије и Шпаније.

Друге полуфиналне вечери такмиче се Србија, Аустрија, Македонија, Малта, Румунија, Холандија, Мађарска, Данска, Ирска, Сан Марино, Хрватска, Норвешка, Швајцарска, Белорусија, Бугарска, Литванија, Естонија и Израел.

Гласаће публика и жири из земаља учесница другог полуфинала, као и директних финалистаНемачке, Украјине и Француске.

Русија је требало да наступи под редним бројем три у овом полуфиналу, али су одустали од такмичења након што је украјинска влада забранила њиховој представници Јулији Самојловој улазак у земљу.

Српска представница извешће у Међународном изложбеном центру песму “In Too Deep” у пратњи вокала Јелене Ðурић, Сање Богосављевћ и Јелене Пајић и уз плес Бориса Видаковића.

“Јако сам срећна и задовољна, осећам се сигурно на тој сцени. Јесте велика сцена, али осећам се као да сам је ја направила, тачно ми паше. Немам никакве сумње да ћемо одрадити одличан наступ. Једва чекам 11. мај“, изјавила је Богићевић након друге пробе.

Пре тачно 10 година Марија Шерифовћ је са песмом „Молитва“ победила на најгледанијем музичком такмичењу и довела „Евросонг“ у Београд.

Оба полуфинала, као и финале 62. “Песме Евровизије“, гледаоци ће моћи да прате у директном преносу на каналима РТС 1 и РТС Сателит.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести