Светски медији: Оводишњи Егзит већи него икад

НОВИ САД: Након што је недавно освојио нову титулу Најбољег европског великог фестивала, Егзит поново привлачи пажњу светских медија који хвале његов овогодишњи програм и истичу Петроварадинску тврђаву као најграндиознију локацију међу свим европским фестивалима и као обавезну дестинацију за фестивалско летовање.
egzit dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Британски „Мирор“ га је тако недавно уврстио међу најбоље фестивале, након чега је објавио и опширан чланак посвећен том фестивалу, који је насловио са „Прве најаве силовитог програма Егзит фестивала продрмаће српску тврђаву овог лета“, и то иако већина хедлајнера још нису ни објављени. 

На прагу свог осамнаестог издања, фестивал је описан као један од најразноликијих, а у текст је убачен и есенцијални водич кроз Нови Сад, те посебне речи хвале за „Dance Arenu“.  

И други престижни британски лист „Гардијан“ има опширан текст о врхунским проводима у 2018, те, иако је јул традиционално најкрцатији музичким догађајима, управо је новосадски фестивал издвојен као обавезна тачка у глобалном календару. 

Утицајни немачки „Билд“ сматра Егзит идеалном локацијом за летњи одмор и додаје да би посетиоци требало да обиђу Нови Сад, због освојене титуле Европске престонице културе за 2021, чију су кандидатуру у име града управо водили челни људи Егзит фондације, наводи се у саопштењу Егзит тима.

Додаје се да је популарни ирски портал „Буж“ сврстао новосадски фестивал међу фестивале који се овог лета морају посетити, а локацију описао као „најграндиознију“ од свих европских музичких догађаја, набрајајући разноликост жанрова и бројност фестивалских зона, а текст закључује: „Ако не можете да пронађете нешто за себе, превише сте ситничави“.

И ваневропски медији су ставили Егзит на фестивалску мапу света, а доказ за то је текст на једној од најпосећенијих новозеланђанских интернет страница „Stuff“, у коме се посета фестивалу у Србија предлаже у оквиру препорука за 10 путних трендова у 2018.

“Travel Magazine“ саставио је своју листу од осам фестивала које треба посетити ове године уместо чувеног Гластонберија, а у најужем избору нашла су се три фестивала Егзит фамилије, односно Sea Star у Умагу и Sea Dance у Будви уз, наравно, Егзит у Новом Саду. 

Фестивал ће бити одржан од 12. до 15. јула на Петроварадинској тврђави и представиће неке од најбољих светских, регионалних и домаћих музичких звезда. 

Улазнице по цени од 6.490 динара продају се онлајн преко сајта exitfest.org, као и директно у мрежи Гигс Тикса.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести