Светски позната перкусионисткиња Евелин Глени у Новом Саду

Концерт светски познате перкусионисткиње Евелин Глени и експерименталног музичара из Сенте, Силарда Мезеија одржаће се 9. октобра у новосадској Градској концертној дворани са почетком у 20 часова.
w
Фото: Youtube Printscreen

Њихов концерт који представља занимљив уметнички спој, биће увод у последњи програмски лук Европске престонице културе - Друга Европа, а данас је почела продаја улазница.

Улазнице за концерт биће доступне од данас, 20. септембра, на целокупној продајној мрежи Гигстикс, као и на њиховом сајту.

Двострука добитница Греми награде, Евелин Глени, ће наступити заједно са Силардом Мезеијем, музичарем и композитором из Сенте који изводи и компонује савремену импровизовану музику, и Полар Квартетом који чине: Силард Мезеи - виола, Богдан Ранковић - кларинет, бас кларинет, алто и тенор саксофон , Иван Бурка - вибрафон, маримба, перкусије и Ервин Малина - контрабас.

Пре импровизације са Силардом Мезеијем, Евелин ће извести и дело "Комад за плес" композитора Џејмса Кијана, које је компоновано баш за њу.

Евелин Глени и Силард Мезеи су 2018. године снимили албум импровизоване музике под називом „The Core-tet Project“ са још два врсна импровизатора Џоном Хемерсамом и Мајклом Џеферијем Стивенсом.

Ово ће бити њихово прво заједничко извођење пред публиком у склопу пројекта „Креативне амбасаде и амбасадори” чији је управо циљ повезивање великих светских звезда са уметницима из Србије.

Јединствена инклузивна радионица са Евелин Глени

Несвакидашња инклузивна радионица „Осети звук“, коју води светски позната перкусионисткиња Евелин Глени, одржаће се 8. октобра у Музичкој школи „Исидор Бајић“ са почетком од 11 часова.

Радионица је намењена музичарима, наставницима музике, плесачима, дефектолозима, активистима и свима који се активно баве музиком и инклузијом.

Поред основних музичких знања о перкусијама, циљ радионице је и да учесницима помогне да препознају и развију своје потенцијале, унапреде алате за коришћење музике у креирању инклузије и да пружи другачији приступ уметности.

Трајање радионице је 90 минута и одржаће се на енглеском језику, уз превод на српски знаковни језик.

Евелин Глени је глува од своје дванаесте године и наступа босонога, како би целим својим телом осетила музику.

Позната је и по одржавању перкусионистичких радионица. Њена мисија је научити свет да заиста слуша и да пружи другачију перспективу доживљаја музике.

Програмски лук Друга Европа биће велико финале Европске престонице културе који ће од 7. октобра до 27. новембра покренути питања доминантних вредности у европској култури и уметности и довести до откривања другачијих, алтернативних, маргинализованих, мањинских и бунтовних израза.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести