У сали лом: Бајага и Инструктори објавили нови албум

БЕОГРАД: Бајага и Инструктори су, после шестогодишње дискографске паузе, објавили нови, дванаести по реду, албум под називом „У сали лом“ у издању ПГП РТС-а и „Croatia Records“, а извршни продуцент је ГМР Београд. 
bajaga
Фото: Youtube Printscreen

Истовремено, објављен је и спот за насловну нумеру, а у питању је документарни снимак са фестивала Кустендорф, где је група премијерно извела песму. 

На албуму је девет нових песама – „Савршен дан“, „У сали лом“, „Било би лако“, „Може да те убије гром“, која ће бити други видео сингл, „Рекла си“, „Лоше написан дан“, „Северац“, „Никад те више нећу звати“ и “Ноћима сањам“. 

Издање затвара бонус песма, већ позната „Кад месец проспе реком сребра сјај“, урађена у сарадњи с групом Point Blank и Драгим Јелићем. 

Текстове потписује Момчило Бајагић осим за „Ноћима сањам“, чији је аутор драмски писац Душко Ковачевић. 

Музику за све песме је такође урадио Бајага, осим бонуса „Кад месец проспе“ (Драгољуб Црнчевић, Point Blank) и Северца. 

Жика Миленковић је компоновао овај свој нови дует са Бајагом, који по тематици подсећа на легендарну „Живот је некад сив, некад жут“, од пре 30 година. 

Албум је сниман од октобра прошле до фебруара ове године у београдском Студију О, код Оливера Јовановића, а постпродукција је урађена у светски познатом Abbey Road студију у Лондону. 

Бенд је после дужег времена сарађивао поново са Сашом Хабићем, продуцентом  издања из осамдесетих година, а омот је дело Марка Вајагића. 

Група је албум снимила у непромењеној постави: Момчило Бајагић - вокал, електрична гитара, акустична гитара, Александар Локнер - вокал, клавијатуре, Живорад Миленковић - вокал, гитара, Мирослав Цветковић - вокал, бас гитара, Чедомир Мацура - вокал, бубњеви, Марко Њежић - вокал, гитара, едитинг. 

Значајан удео су имали и гости: Саша Ранђеловић Ранђа - гитара, Давор Родик - педал стил гитара, Марко Кузмановић - бубњеви и Никола Врањковић - електрична гитара, акустична гитара. 

Имамо две класичне баладе - једну 'велику' и једну 'малу'. „Ноћима сањам“ је средњег темпа, остале су брзе. Схватили смо да нам треба још тих брзих песама у репертоару, рекао је Бајагић додавши да им је пријало да се после десетак година врате у велики студио. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести