У СИНАГОГИ ВЕЧЕРАС КОНЦЕРТ ВОЈВОЂАНСКИХ СИМФОНИЧАРА Солиста Александар Ђермановић

Војвођански симфонијски оркестар најавио је свој овомесечни концерт за данас у 20 часова у Синагоги, на којем ће, са солистом Александром Ђермановићем, извести премијерно на овим просторима Концерт за клавир и оркестар бр. 1, оп. 33, руског композитора Николаја Метнера.
а
Фото: ВСО промо

Оркестром ће дириговати маестро Владимир Сагајдо уметнички директор Симфонијског оркестра Националног политехничког института у Мексику.

Александар Ђермановић је пијаниста на докторским студијама, под менторством др Дориана Лељака, на Академији уметности у Новом Саду. Тренутно је доцент на АУНС, и генерални менаџер Меморијала „Исидор Бајић“. Претходно се усавршавао у Салцбургу, и Лондону. Наступао је широм Европе, са многим оркестрима. Освајао је награде на међународним и домаћим такмичењима за соло клавир, као камерни музичар и као композитор.

Поред Метнеровог Концерта за клавир, публика ће имати прилику да чује мелодије и ритмове сабране у делу Синфонијета, мексичког композитора, диригента и учитеља музике Хозеа Пабла Монакаја. Финале ће бити узнаку једног од најзначајнијих дела из опуса Антоњина Дворжака - Симфоније бр. 9 програмског наслова „Из Новог света“.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести