Уместо на Јазу, овогодишњи Си Денс у Буљарицама

Како подгоричка "Побједа" незванично сазнаје, пети Си Денс фестивал (Sea Dance) одржаће се у Буљарицама.
buljarice
Фото: Youtube Printscreen

Након вишемесечних консултација будванске локалне управе и организатора Егзита, поменута локација изабрана је као најбоља замена за Јаз.

Председник општине Будва Драган Краповић ту информацију није желeо да потврди, али ни да демантује јер, како каже, ће локална управа ускоро информисати јавност о свим детаљима везано за ту музичку манифестацију.

"Не могу ништа да кажем о том питању. Током наредних неколико дана на конференцији за новинаре објавићемо детаље о томе где ће бити одржан Си Денс”, казао је Краповић.

Тада ће бити саопштен и прецизан датум одржавања фестивала, а први човек општине раније је изјавио да ће се уместо средином јула Си Денс одржати крајем августа или почетком септембра.

Си Денс фестивал до сада се одржавао на Јазу, али су због имовинско-правних проблема са власницима имањана том простору, организатори и локална управа одлучили да промене локацију.

У децембру 2015. године, тадашњи председник општине Срђа Поповић и директор Егзит фестивала Душан Ковачевић, потписали су уговор о дугорочној сарадњи о организацији Си Денса до 2026. године.

Уговором је дефинисано да ће улагање у фестивал наредних десет година, када су у питању програм и продукција, износити најмање 10.000.000 евра. Према том документу, општина Будва ће у развој фестивала улагати 300.000 евра годишње, а Туристичка организација Будве и Национална туристичка организација доприносиће са по 100.000.

Међутим, прошле године Влада је подржала ту музичку манифестацију са 200.000 евра, јер је локална управа због тешке економске ситуације уплатила знатно мање новца од предвиђеног.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести