Вечерас концерт трија „Сингидунум”

Трио “Сингидунум” приређује вечерас у 19 часова концерт у свечаној сали Матице српске, на којем ће извести дела наших савремених композитора.
trio singidunum, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Чућемо “Лагани долазак светлости” Иване Стефановић, и то ће бити премијерно извођење новог дела ове наше познате композиторке, насталог ове године. На програму овог концерта су још и композиције Милане Стојадиновић Милић, Владимира Трмчића, Драгане Јовановић, Ивана Бркљачића, Ане Крстајић и Луке Чубрила.

Трио “Сингидунум” у саставу Стана Крстајић, флаута, Ксенија Милошевић, виолина и Дејан Суботић, клавир, постоји дванаест година и представља једини стални камерни ансамбл овог типа у нашој средини. На репертоару овог трија су дела од барокне епохе до савремених аутора, међу којима наши композитори заузимају посебно место. “Сингидунум” је премијерно извео неколико дела, која су за њих компоновали Властимир Трајковић, Дејан Деспић, Анте Гргин, Иван Бркљачић, Драгана Јовановић, Татјана Милошевић и Милана Стојадиновић Милић.

Трио је наступао на јубиларним концертима у част Дејана Деспића и Андреје Прегера. Остварио је трајне снимке за Радио Београд. Поред Београда,  “Сингидунум” је концерте приређивао и у Панчеву, Зрењанину, Новом Саду, Ваљеву, Пожаревцу и Крагујевцу, и често на њима премијерно изводио дела наших композитора.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести