Велики успех пијанисткиње Иване Дамјанов у Италији

Ивана Дамјанов, иако има само осамнаест година, својим бројним наградама и врхунским наступима већ се позиционирала међу водеће младе пијанисте своје генерације.
Ivana Damjanov među vodećim mladim pijanistima  Foto: privatna arhiva
Фото: Ивана Дамјанов међу водећим младим пијанистима  Фото: приватна архива

Ивана Дамјанов, студенткиње II године клавира на новосадској Академији уметности у класи доцента Милана Миладиновића, не само да је на управо одржаном међународном такмичењу „Giuliano Pecar” у италијанском граду Горица освојила прву награду у Д категорији (пијанисти до 20 година), него је и наступила у финалу такмичења (трећа етапа) са оркестром у категорији пијаниста до 35 година и добила специјалну награду жирија (Premio speciale).

Ивана, иако има само осамнаест година, својим бројним наградама и врхунским наступима већ се позиционирала међу водеће младе пијанисте своје генерације.На недавно одржаном Sirmium music fest International piano competition 2017. освојила је 100 поена и проглашена Лауреатом такмичења за све студентске категорије. Проглашена је и за најбољег учесника елитног музичког курса за изузетне таленте из целог света Junior Academy Eppan 2017. у Италији и добила прву награду публике.

Такође, на такмичењу San Dona di Piave у Италији у мају ове године освојила је прву награду, специјалну награду жирија „Con distinzione“ и награду публике на завршном Гала концерту победника свих категорија.

М. С.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести