В.Хажиманов, М.Дедић, Г.Новак и Б.Велетанлић, вече за уживање

БЕОГРАД:  Џез пијанисти европске репутације Васил Хажиманов и Матија Дедић и велике звезде југословенске поп сцене Бисера Велетанлић и Габи Новак одржали су дуго очекивани концерт на сцени београдске Комбанк дворане. 
V.Hažimanov, M.Dedić,G.Novak i B.Veletanlić na sceni beogradske Kombank dvorane Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Протагонисти овог прворазредног музичког догађаја претворили су Комбанк дворану у врхунски џез бар на одушевљене публике. Сви који су имали среће да се вечерас нађу у давно распродатој сали некадашњег Дома синдиката уживали су У финој мешавини виртуозног музицирања џез пијаниста и "златним" гласовима истинских дива југословенске поп музике. 

Матија Дедић и Васил Хажиманов свирали су своје композиције, а потом пратили Габи Новак и Бисеру Велентанлић док су гласовима оживљавале најбоље моменте својих каријера и неке од најважзнијих песама југословенске поп сцене. Посебну реакцију публике на самом почетку концерта измамилла је композиција "Охрид" Васила Хаџиманова. Људи који раније нису имали прилике да чују тај сплет балканских фолк мотива у џез аранжману громским аплаузом су поздравили нашег цењеног џез пијанисту. 

Габи Новак је углавном певала композиције Арсена Дедића ослањајући се на сведени оквир градске шансоне. "Све што знаш о мени" или "Пусти ме да спавам" звучале су префињено и децентно у извођењу Габи Новак...

У фанки ритмове и раскошан џез гласовни орнамент увела је публику Бисера Велетанлић у извођењу евергрин нумера Корнелија Ковача као што су "Мило Моје" или "Ручак за двоје"...Велетанлић је вечерас поново показала зашто важи за један од најзначајнијих женких вокала у историји поп музике на простору некадашње Југославије. 

До краја концерта публика је имала прилику да чује и неке од иностраних стандарда као што је "Маy Фуннy Валнетине" Еле Фицџералд.Публика је овацијама испратила учеснике концерта са сцене. Васил Хажиманов, Матија Дедић, Габи Новак и Бисеру Велентанлић наступиће и сутра увече на сцени Комбанк дворане, а карте за тај концерт су такође давно распродате. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести