Виолиниста Јуриј Ревич одушевио публику у Коларцу

БЕОГРАД: Руско-аустријски виолиниста Јуриј Ревич свирао је своје композиције, али и дела Гершвина, Сен-Санса, Паганинија, Сарасатеа, Маснеа... на дуго очекиваном концерту у Коларцу.
v
Фото: pixabay.com

Ревич је стари знанац и миљеник београдске публике јер је најраније моменте своје успешне каријере остварио баш у Београду.

У тинејџерској доби био је награђиван овацијама на концертима у Коларцу где је вечерас уз сарадњу пијанисткиње Наталије Младеновић и гитаристе Виктора Илића показао раскош музицирања и оправдао статус једног од најважнијих виолиниста данашњице.

У прворазредном музичком догађају Ревич је спојио џез, филмску музику, своје композиције и дела великих мајстора као што су Паганини или Сарасате...

Са позорнице Коларца је и вечерас испраћен овацијама.

Ревич је пре концерта рекао Тањугу да је Београд дошао са великим осмехом јер је знао да ће срести пријатеље.

У Београду се осећам као код куће јер је све по мојој мери. Гостопримљивост људи, њихов однос према музици, сва та уникатна храна… чине Београд мојим омиљеним градом и ван обавеза на турнејама. Публика у Београду је пратила мој развој као иструменталисте и зато се увек трудим да јој понудим нешто ново…, рекао је Ревич.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести