ЗАТВОРЕН КУСТЕНДОРФ КЛАСИК Награде најбољим студентима музике

Фестивал класичне музике „Кустендорф класик” завршен је на Мећавнику доделом награда најбољим студентима музике, међу којима је прву награду и „Златну матријошку” освојио Рахман Сатијев, вокални солиста, студент Орембуршког државног факултета уметности „Л. и М. Ростропович„.
Кустендорф
Фото: Youtube Printscreen

Друго место и „Сребрну матријошку” освојио је Роман Сосњин, пијаниста, студент Руске музичке академије „Гњесних” П. И. Чајковски, док је „Бронзана матријошка„ додељена Владиславу Минејеву, саксофинисти са Академије џеза, Државне школе дувачких инструмената.

Додељена су и три специјална признања, која је доделила породица Кустурица. Признања су добиле две виолинисткиње са Факултета музичке уметности у Београду, Јована Удовић и Стојанка Пешић, као и Зоја Пењкова, студенткиња виолине Московског државног конзерваторијума „П. И. Чајковски”.

О наградама је одлучивао жири, који су чинили диригент Михаил Голиков, директорка Школе за музичке таленте из Ћуприје Данијела Јовић, и композитор Александар Седлар.

Пре доделе награда, пред публиком Мећавника је наступио млади талентовани виолончелиста Петар Пејчић у пратњи Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички” под диригентском палицом Радета Пејчића. Оснивач фестивала Емир Кустурица поручио је да Мећавник треба да опстане као позорница за оно што се данас зове изузетним. „Све што је овде саграђено грађено је са идејом да ће једнога дана да ово село испуне млади талентовани људи из целог света”, рекао је Емир Кустурица на затварању фестивала.

К. Р.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести